Έρχεται το super app με ταυτότητα, κάρτες και άδειες

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 17:33

Έρχεται το super app με ταυτότητα, κάρτες και άδειες

Super app το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές, το gov.gr, το wallet και το my health app.

«Το καινούργιο που ψάχνουμε είναι η δημιουργία ενός super app. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει τρεις εφαρμογές, το gov.gr, το myHealth, το wallet. Από το να έχουμε τρεις διαφορετικές, πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη εφαρμογή, στην ουσία η βάση θα είναι το wallet διότι το θέλουμε να είναι το κεντρικό σημείο, και θα γίνει μέσα στη χρονιά. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε διαφορετικές εφαρμογές, όλα θα βρίσκονται εκεί», είπε στα Παραπολιτικά FM ο κ. Παπαστεργίου.

Όπως υπογράμμισε 1,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν «κατεβάσει» το wallet.

Δεν παίζει να λείπει αυτό το εργαλείο από το σπίτι σου!Synoshi

«1,2 εκατομμύρια Έλληνες χρησιμοποιούν το wallet καθημερινά έχουνε μέσα το δίπλωμά τους, την ταυτότητά τους, την κάρτα αναπηρίας, την κάρτα της ΔΥΠΑ και φυσικά όλο το πακέτο του my auto. Σε μερικές μέρες μπαίνει μέσα στο wallet η ακαδημαϊκή ταυτότητα δηλαδή είμαι φοιτητής, είμαι καθηγητής πανεπιστημίου, η κάρτα αιμοδοσίας και επίσης η κάρτα ταυτοποίησης του κατοικίδιου μας. Όπως ακριβώς έχουμε μέσα στοιχεία για τ’ αυτοκίνητά μας ετοιμάζουμε πλέον και την εισαγωγή των ζώων συντροφιάς, φωτογραφία, ο φάκελός του κανονικά», είπε.

Σχετικά με το myauto ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Το Σεπτέμβριο πάμε σε νέο ψηφιακό τρόπο των εξετάσεων οδήγησης. Τελειώνει η ιστορία με τα μηχανήματα με τα οποία δίναμε εξετάσεις, πλέον μπαίνουν νέα σύγχρονα συστήματα, κάμερες για να μπορούμε να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο των εξετάσεων και βέβαια δίνουμε τη δυνατότητα πλέον και στους εκπαιδευτές οδήγησης να μπορούν αυτοί, με εξουσιοδότηση από τον υποψήφιο οδηγό, να διακινούν όλη τη διαδικασία για εκείνον».

Ερωτηθείς αν σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης να προτείνει ηλεκτρονική ψηφοφορία σε κάποιες από τις εκλογικές διαδικασίες απάντησε: «Η πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης να φέρει την επιστολική ψήφο είναι μια τεράστια αλλαγή, είναι μια καινοτομία. Θεωρώ ότι η επιστολική ψήφος είναι ένα δυνατό crash test για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το οποίο μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει ότι οι εκλογές είναι μόνο παραβάν, φεύγω από την Αθήνα και πάω στην επαρχία, αν δουλεύω δεν θα ψηφίσω. Εφόσον το εγχείρημα της επιστολικής ψήφου πετύχει, που θα πετύχει γιατί είναι πολύ καλά σχεδιασμένο, θεωρώ πως την άλλη μέρα μπορεί κάλλιστα να ανοίξει η κουβέντα για το πώς μπορούμε να ψηφίσουμε σε ευρωεκλογές ή δημοτικές εκλογές με κάποιον άλλο τρόπο».




00 inkefalonia general ad 300X250