Ηλεία: Στην εντατική εργάτης με κρούσμα λεπτοσπείρωσης!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 09:56

Ηλεία: Στην εντατική εργάτης με κρούσμα λεπτοσπείρωσης!

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την υγεία του άντρα - Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από την ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσο της λεπτοσπείρωσης... Ένας 55χρονος από την περιοχή της Αμαλιάδας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από λεπτοσπείρωση.

Τα συμπτώματα που παρουσίασε, ο υψηλός πυρετός και οι πόνοι επέμειναν παρά τη φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας βλέποντας την κατάσταση και εξετάζοντας τον εκ νέου, κατέληξαν στην εκτίμηση περί εμφάνισης της επικίνδυνης αυτής νόσου.

Ο 55χρονος, που είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Αμαλιάδα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν το κρούσμα. Η δουλειά του είναι σχετική με τους χώρους και τους τρόπους που μπορεί να μεταδοθεί η λεπτοσπείρωση και είναι πολύ πιθανό έτσι μια ανοιχτή πληγή το δέρμα του, να ήρθε σε επαφή με νερό που ήταν προφανώς μολυσμένο από ποντίκι.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, τα 24ωρα που ακολουθούν θα φανερώσουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του 55χρονου και κατά πόσο έχουν επηρεαστεί ζωτικά όργανα, στα οποία «επιτίθεται» η νόσος της λεπτοσπείρωσης.

Πηγή: newsit.gr