Εκλογές 2023: Η Νίκη μπαίνει στη Βουλή, ποιο είναι το κόμμα του θεολόγου Νατσιού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 21:08

Εκλογές 2023: Η Νίκη μπαίνει στη Βουλή, ποιο είναι το κόμμα του θεολόγου Νατσιού

EUROKINISSI

Η (μεγάλη) διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η μοναδική έκπληξη των εκλογών της 21ης Μαΐου - Απρόσμενο (για πολλούς) στις εκλογές 2023 ήταν και το νεοσύστατο κόμμα «Νίκη» που φαίνεται να κερδίζει θέση στα έδρανα της νέας Βουλής.

Και σήμερα, όμως, στα αποτελέσματα εκλογών 2023 μέχρι τώρα, η έκπληξη... συνεχίζεται αφού το κόμμα «Νίκη» κινείται μέσα στο όριο να μπει στη Βουλή.  Συγκεκριμένα, η «Νίκη» με ενσωμάτωση στο 64,95% της Επικράτειας κυμαίνεται σε ποσοστό 3,79%, το οποίο αριθμητικά σημαίνει ότι το νέο κόμμα μπορεί να εκπροσωπηθεί με έως και δέκα βουλευτές στο Κοινοβούλιο, μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. 

Ποια είναι όμως η «Νίκη»; Το κόμμα περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Νίκη» και έχει ως επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό. Ο πρόεδρος της «Νίκης» προσήλθε σήμερα να ψηφίσει στο Μοσχοχώρι Πιερίας, το χωριό της καταγωγής του, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η «Νίκη» «ζητά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων για να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση, να υπερασπιστεί την πατρίδα και τον πιστό λαό μας, την οικογένεια, τα παιδιά μας, να ξαναθυμίσει το ήθος και τις αξίες που τόσο έχουν λείψει από την κοινωνία μας». «Τον ελληνισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο Νατσιός.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Ο Δημήτρης Νατσιός, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και αρθρογραφία». Γεννήθηκε το 1965 στο Μοσχοχώρι Πιερίας, είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Έχει πτυχίο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διακονεί την Παιδεία εδώ και 30 χρόνια ως μάχιμος δάσκαλος, σε σχολεία των Κυκλάδων και του Κιλκίς.

5917414

Ανελλιπώς, εδώ και 25 χρόνια, γράφει άρθρα σε εφημερίδες του Κιλκίς, της Κατερίνης και σε διάφορα πανελλαδικά περιοδικά, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Έχει εκδώσει 12 βιβλία, που πραγματεύονται, κυρίως, θέματα της Παιδείας. Επί μια δωδεκαετία, παρουσίαζε και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στους τηλεοπτικούς σταθμούς «4Ε» και «Δίον τηλεόραση». Έχει δώσει περισσότερες από 350 ομιλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι Αρχές της «Νίκης» 

Στη διακήρυξη Αρχών της «Νίκης» τονίζονται τα εξής: «Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά – αλλά μπροστά. Σεβόμαστε τις ρίζες μας και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ριζοσπαστικοί. Αρνούμαστε να συντηρήσουμε τον παλαιό άνθρωπο –τον βολεμένο, τον ασελγή, τον πονηρό- και γι’ αυτό νιώθουμε αληθινά προοδευτικοί και βαθιά επαναστατικοί.

Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε:

  1. Θέλουμε να ζούμε από τη δική μας γη, με τα δικά μας χέρια και το δικό μας μυαλό, και όχι με κάλπικα και δανεικά.
  2. Αγκαλιάζουμε και εξελίσσουμε την σύγχρονη τεχνολογία για να την κάνουμε πιο ανθρώπινη.
  3. Σεβόμαστε και αξιώνουμε σεβασμό για όλους, χωρίς να μπερδεύουμε τα κάθε λογής «δικαιώματα» με την ασέβεια και την αναξιοπρέπεια.
  4. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας πρώτα τη γλώσσα της αρετής, της εντιμότητας και της νομιμοφροσύνης, κι έπειτα άφοβα όλες τις γλώσσες και τις τέχνες του κόσμου.
  5. Το κράτος είναι εγγυητής δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του.
  6. Δομούμε ωφέλιμες διεθνείς συμμαχίες, όχι ως καταφύγιο από το φόβο, αλλά με την υγεία της αυξημένης ισχύος μας -οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτισμικής.
  7. Ούτε ευρωλάγνοι, ούτε ευρωφοβικοί απέναντι στον οικονομικό γίγαντα και πνευματικό νάνο που λέγεται Ευρώπη. Απορρίπτουμε τη λοβοτόμηση των εθνών, την αποικιοκρατικού τύπου «αλληλεγγύη», τον «πολυπολιτισμό» του εξισλαμισμού και της ανηθικότητας. Η ευρωπαϊκή μας προοπτική εδράζεται στα φυσικά και ιστορικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα: Ζωογονούμε την Ευρώπη με πνευματικό πολιτισμό, με διατροφική ποιότητα, με ενεργειακή πληρότητα, όχι με εποίκους και δάνεια.

»Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, συστρατευόμαστε σε έναν ποιοτικό, σύγχρονο, σοβαρό και ενωτικό πολιτικό οργανισμό, καλοπροαίρετοι άνθρωποι από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, από όλες τις τάξεις και τα επαγγέλματα: εργάτες και επιχειρηματίες, φοιτητές και συνταξιούχοι, καλλιτέχνες και στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και αθλητές, αγρότες και επιστήμονες, εκλεκτοί άνθρωποι της Διασποράς. Ο ενωτικός μας χαρακτήρας ωστόσο, έχει διάκριση: στην προσπάθειά μας δεν γίνονται δεκτοί πρώην βουλευτές και θητεύσαντες πολιτικοί, ανεξαρτήτως χώρου.

»Δεν είμαστε προσωποπαγές κόμμα. Η υγεία της προσπάθειάς μας είναι η ενωμένη ομάδα με κοινό φρόνημα, πάνω από μεμονωμένα πρόσωπα-«σωτήρες». Δεν είμαστε σύλλογος ευχολογίων. Η πολιτική μας σκέψη συνδυάζει διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης (που υπάρχουν πολύ πριν την «αριστερά» και τη «δεξιά») με σύγχρονη τεχνοκρατική προοπτική. Δεν είμαστε καιροσκόποι επαγγελματίες του πολιτικαντισμού, αλλά πολιτικά σκεπτόμενοι επαγγελματίες του μόχθου, που ευχαρίστως θα μέναμε στο σπίτι μας αν η Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας ήταν σε αξιόπιστα, ικανά και ενάρετα χέρια. Αποφεύγουμε να αλλοιωθούμε από τα πάθη της εξουσίας, κρατώντας ξεχωριστά τη λήψη αποφάσεων από τη δημόσια εκπροσώπηση.

»Το κακό θα θριαμβεύει μόνον όσο το καλό μένει άπραγο. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που συμμερίζεται την αγωνία αλλά και το όραμά μας, να υποστηρίξει την υγιέστερη προσπάθεια να χτίσουμε μία Ελλάδα που θα αξίζει για τα παιδιά μας. Η ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, δεν μπορεί παρά να είναι «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» και με την ευχή της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους».

dikaiologitika.gr




00 inkefalonia general ad 300X250