Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η ερπετολόγος που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 09:51

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η ερπετολόγος που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Η 39χρονη υπέστη αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα του φιδιού στο σχολείο της Θεσσαλονίκης.

 Στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται η 39χρονη ερπετολόγος την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε να αντιμετωπίσει το περιστατικό με την οχιά που εντοπίστηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Στην προσπάθεια της να απομακρύνει το φίδι, αυτό την δάγκωσε, με αποτέλεσμα να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν δύο μοστοσυκλετιστές του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια ασθενοφόρο ο γιατρός του οποίου λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε, προχώρησε στη διασωλήνωσή της.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Σύμφωνα με το thestival.gr, η ερπετολόγος κλήθηκε στο Γυμνάσιο για να εγκλωβίσει μια οχιά που εντοπίστηκε από καθηγητή.

O καθηγητής αντιλήφθηκε ότι σε χώρο του σχολείου υπήρχε μια οχιά, κάλεσε την Πυροσβεστική και ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει ερπετολόγο.

Το ένα από τα δυο τηλέφωνα που έδωσε η Πυροσβεστική στον καθηγητή ήταν της 39χρονης. Η ερπετολόγος προσφέρθηκε να μεταβεί στο σχολείο για να δεσμεύσει την οχιά.

Ωστόσο, η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε την 39χρονη τη στιγμή που την έπιασε. Μόλις ο καθηγητής αντιλήφθηκε τι συνέβη ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Σε δυο λεπτά στο σημείο έφτασαν δυο μοτοσικλετιστές διασώστες και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ερπετολόγο. Η κατάσταση της υγείας της, όμως, επιδεινώθηκε ραγδαία και στο σημείο έσπευσε και Κινητή Μονάδα.

Ο γιατρός κατέστειλε και διασωλήνωσε την 39χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

ieidiseis.gr