Σύγχρονος «Έλγιν»: Συνελήφθη 26χρονος Κύπριος που πήγε να κλέψει μάρμαρα από την Ακρόπολη για... σουβενίρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 12:42

Σύγχρονος «Έλγιν»: Συνελήφθη 26χρονος Κύπριος που πήγε να κλέψει μάρμαρα από την Ακρόπολη για... σουβενίρ

Ο φύλακας παρατήρησε έναν νεαρό άνδρα να κινείται ύποπτα και να τοποθετεί αντικείμενα στις τσέπες του και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Χειροπέδες σε έναν 26χρονο με καταγωγή από την Κυπρο που προσπάθησε να πάρει… ως σουβενίρ, πέτρες και κομμάτια μαρμάρου από την Ακρόπολη, πέρασαν αστυνομικοί του οικείου τμήματος.

Ο άνδρας έγινε αντιληπτός την ώρα που αφαιρούσε πέτρες και μάρμαρα από την φύλακα του αρχαιολογικού χώρου στις 21:50 το βράδυ της Κυριακής (5/3) ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο φύλακας τούς υπέδειξε τον νεαρό και στον έλεγχο, που του έκαναν, διαπίστωσαν πως στην κατοχή του είχε τεμάχια πέτρας και μαρμάρων, τα οποία είχε αφαιρέσει από τον αρχαιολογικό χώρο, και ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων, της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, υπήκοο Κύπρου, ο οποίος στους αστυνομικούς δεν έδινε σαφείς απαντήσεις και δήλωσε πως θα απολογηθεί στον αρμόδιο ανακριτή.

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250