Χανιά - Ο παιδεραστής, Νίκος Σειραγάκης καλείται να λογοδοτήσει για τις αποτρόπαιες πράξεις του στο ΜΟΔ Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 23:37

Χανιά - Ο παιδεραστής, Νίκος Σειραγάκης καλείται να λογοδοτήσει για τις αποτρόπαιες πράξεις του στο ΜΟΔ Πειραιά

• Έξι δικηγόροι από το Ρέθυμνο αναμένεται να εκπροσωπήσουν τις οικογένειες των ανηλίκων που θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής• Επτά κατηγορίες βαρύνουν τον 48χρονο, ο οποίος με τις πράξεις του προκάλεσε σοκ στη μικρή κοινωνία τον Δεκέμβριο του 2011 που συνελήφθηΔεκαέξι μήνες μετά την προφυλάκισή του, ο 48χρονος Νίκος Σειραγάκης πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για την πολύχρονη δράση του, η οποία σόκαρε και συγκλόνισε την κοινωνία του Ρεθύμνου όταν το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011 συνελήφθη μέσα στο ίδιο του το σπίτι να ασελγεί σε δύο ανήλικους.

Ο Σειραγάκης, η δράση του οποίου με βάση το βούλευμα εκτεινόταν τουλάχιστον από το 2006 ως το 2011, οπότε και συνελήφθη, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Πειραιά, όπου αποφασίστηκε να διεξαχθεί η δίκη, ενώ σε βάρος του έχουν απαγγελθεί έξι συνολικά κατηγορίες για ασέλγεια και απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, διαφορετική κάθε μία ανάλογα με την ηλικία των ανηλίκων, στο σώμα και την ψυχή των οποίων ο αδίστακτος παιδεραστής ασελγούσε επί χρόνια. Παράλληλα, σε βάρος του έχει απαγγελθεί και η κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, που αφορά σε υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του και για το οποίο είχε σχηματιστεί διαφορετική δικογραφία μήνες μετά την σύλληψη του Σειραγάκη.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι πράξεις του 48χρονου εντοπίζονται στο χρονικό διάστημα από το 2006 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2011, ενώ συνολικά στο βούλευμα προτείνονται κατηγορίες για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας του Σειραγάκη σε βάρος 53 ανηλίκων.

Αναλυτικά, οι κατηγορίες είναι:

α) της τετελεσμένης κατάχρησης σε ασέλγεια είκοσι πέντε (25) ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό, β) της τετελεσμένης κατάχρησης σε ασέλγεια επτά (7) ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό, γ) της αποπλάνησης δύο (2) παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας, δ) της τετελεσμένης και σε απόπειρα αποπλάνησης δεκατριών (13) παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας, ε) της τετελεσμένης και σε απόπειρα αποπλάνησης τεσσάρων (4) παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας και στ) της ασέλγειας παρά φύση δύο (2) προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας και ζ) της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου στις 6 Δεκεμβρίου 2011 ο Σειραγάκης είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αμιγή σεξουαλική επαφή με τους ανήλικους, αλλά ότι όλα όσα συνέβαιναν ήταν μέρος της «μύησης» της ομάδας των «ρούκις» με στόχο να γίνουν τα παιδιά πιο «δυνατά» και «να πιστέψουν στον εαυτό τους». Είχε υποστηρίξει, δε, ότι έπασχε από μανιοκαταθλιπτική διαταραχή, για την οποία ακολουθούσε και αγωγή, ενώ είχε υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Οι δύο πραγματογνώμονες, πάντως, που τον εξέτασαν δεν έκριναν σε καμία περίπτωση ότι έχει μειωμένο καταλογισμό.
Ειδικά για την περιβόητη φιλοσοφία των «ρούκις», ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι είχε «μυηθεί» σε μικρή ηλικία σε άλλη πόλη και στο τέλος του 2008 διαπίστωσε ότι κάποια άτομα στο Ρέθυμνο γνώριζαν την ίδια διαδικασία, έτσι αποφάσισε ουσιαστικά να τη συνεχίσει. Ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν αποφασίσει την προσωρινή κράτησή του και οδηγήθηκε στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, στην πτέρυγα όπου κρατούνται όσοι έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα. Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Ιουλίου ο Σειραγάκης μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ρέθυμνο, όπου απολογήθηκε για την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, το οποίο είχε βρεθεί στον υπολογιστή του. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία και απολογήθηκε με υπόμνημα, ενώ δεν είχε απαντήσει στις ερωτήσεις που του έγιναν συμπληρωματικά για τις βασικές κατηγορίες της ασέλγειας.

ΚΥΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα τηρήσει ο παιδεραστής ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται την υπεράσπισή του να αναλάβει γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος ενημέρωσε πριν μικρό χρονικό διάστημα τον ρεθυμνιώτη δικηγόρο που είχε διοριστεί για την υπεράσπισή του μετά τη σύλληψη του, Θ. Λεχωβίτη, ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει εκείνος την υπόθεση. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λεχωβίτης είχε διοριστεί, επειδή κανείς δικηγόρος στο Ρέθυμνο δεν θέλησε να τον υπερασπιστεί μετά τη σύλληψή του.
Ο Σειραγάκης στις απολογίες του, όπως επίσης και στη συνέχεια σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μέσα από τις φυλακές, εξακολουθούσε να παραμένει αμετανόητος, να επιμένει στην αρχική του προκλητική στάση περί «μύησης» και σεξιστικής αλλά όχι σεξουαλικής συμπεριφοράς, μην διστάζοντας να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους και θέλοντας να υποστηρίξει πως δεν έκανε κάτι μεμπτό...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σειραγάκης έχει ήδη μεταχθεί από τις δικαστικές φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Μεταγωγών, προκειμένου να μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, όπου τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το γεγονός ότι η δίκη ορίστηκε να πραγματοποιηθεί εκτός Κρήτης δημιούργησε μία σειρά από ζητήματα, κυρίως στις οικογένειες των 53 ανηλίκων, οι οποίες εκτός από το θέμα της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων για το οποίο εξ αρχής αγωνιούσαν, είχαν να αντιμετωπίσουν και το επιπλέον πρόβλημα των δαπανών που δημιουργούνταν, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Αυτό το πρόβλημα ήρθε να λύσει με απόφασή του ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου, που ήδη έχει αποφασίσει να αναλάβει τη δαπάνη για την εκπροσώπηση όλων των οικογενειών που επιθυμούν να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Μάλιστα, σε συνεδρίαση του το Δ.Σ. του συλλόγου όρισε έξι δικηγόρους, οι οποίοι θα αναλάβουν την πολιτική αγωγή και ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η δίκη θα παρίστανται εκ περιτροπής στη δικαστική αίθουσα.
Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετές είναι οι οικογένειες ανηλίκων που έχουν αποφασίσει να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι γονείς των παιδιών θα χορηγήσουν εξουσιοδοτήσεις στους δικηγόρους και έτσι δεν θα χρειαστεί να παρασταθούν αυτοπροσώπως στη δικαστική αίθουσα.
Εκτιμάται, δε, πως για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των θυμάτων η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προσέλθουν τα ανήλικα θύματα και έτσι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα αναγνωστούν οι καταθέσεις που έδωσαν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.
Ήδη εδώ και καιρό έχουν κληθεί ως μάρτυρες αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις πολύμηνες έρευνες και στην επιχείρηση σύλληψης του Σειραγάκη, καθώς επίσης και άτομα, τα οποία είχαν καταθέσει στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και κλήθηκαν από το δικαστήριο.

Πηγή: goodnet.gr - ert.gr