Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι άλλοι επτά τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 17:18

Intime news

Intime news

Δύο άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη ενώ ακόμα 7 αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, πρόκειται για άντρες ηλικίας από 20 έως 35 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στο κτίριο που στεγάζεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στο κέντρο της πόλης, γύρω στις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, άλλα εφτά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Άγιος Δημήτριος», με αναπνευστικά προβλήματα.

 

Η φωτιά έχει σβήσει, ωστόσο, η πυροσβεστική υπηρεσία απομάκρυνε συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και τριάντα παιδιά, από διπλανά ακίνητα του κτιρίου που ξέσπασε η πυρκαγιά. Το γεγονός σημειώθηκε στη «καρδιά» του κέντρου της πόλης, σε μία ώρα με χιλιάδες περαστικούς και εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και δύο ειδικά οχήματα. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν πολύ μεγάλη, διότι υπήρχαν φόβοι για εγκλωβισμένους, μια και δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί από την αρχή η εστία της φωτιάς, ενώ μαύροι καπνοί είχαν επεκταθεί και σε γειτονικά κτίρια.


Αυτό που ανησύχησε περισσότερο τους πυροσβέστες ήταν ότι δίπλα στο κτίριο που ξέσπασε η πυρκαγιά υπήρχε φροντιστήριο σε λειτουργία, στο οποίο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν τριάντα παιδιά. Παράλληλα, δίπλα στο κτίριο που ξέσπασε η πυρκαγιά, υπάρχει η αγορά Καπάνι με εκατοντάδες εργαζόμενους και καταναλωτές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: ethnos.gr