Ο Βενέδικτος αποχαιρέτησε το Βατικανό

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:45

O Βενέδικτος ΙΣτ' πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος σε έξι αιώνες προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που παραιτήθηκε

O Βενέδικτος ΙΣτ' πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος σε έξι αιώνες προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που παραιτήθηκε

Να έχουν τον Χριστό στην καρδιά τους κάλεσε τους πιστούς στο τελευταίο αντίο ο Βενέδικτος ΙΣτ', ο οποίος στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που παραιτήθηκε σε έξι αιώνες. Ο ποντίφικας αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης με ελικόπτερο από την Αγία Έδρα με προορισμό τη θερινή του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος πιστών.

«Όπως γνωρίζετε η σημερινή ημέρα είναι διαφορετική από τις άλλες. Θα είμαι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έως τις 21:00. Μετά, θα είμαι απλά ένας προσκυνητής που εισέρχεται στην τελευταία φάση του προσκυνήματός του σε αυτή τη γη» είπε ο Βενέδικτος από το μπαλκόνι της προσωρινής θερινής του κατοικίας στα νότια της Ρώμης.


Ο ποντίφικας έφτασε στο Καστέλ Γκαντόλφο με ελικόπτερο από την Αγία Έδρα, σηματοδοτώντας τη λήξη της παπικής θητείας του μετά την ιστορική παραίτηση που ανακοίνωσε προ ημερών, λέγοντας ότι δεν έχει πλέον το πνευματικό και σωματικό σθένος για να συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του.

Είναι ο πρώτος ποντίφικας που παραιτείται εδώ και έξι αιώνες.

Πηγή: in.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ