Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από ποιες περιοχές της Ελλάδας θα περάσει ο μεσογειακός κυκλώνας - VIDEO

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 11:45

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από ποιες περιοχές της Ελλάδας θα περάσει ο μεσογειακός κυκλώνας - VIDEO

Τα τελευταία δεδομένα για τον μεσογειακό κυκλώνα που θα κινηθεί προς την Ελλάδα. Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Με ήπιο καιρό θα διεξαχθούν σήμερα 28η Οκτωβρίου οι παρελάσεις με λίγες βροχές στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. Ο καιρός μπορεί για σήμερα να μην παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως υπάρχει ανησυχία για τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα για την εξέλιξη του Μεσογειακού κυκλώνα που έχει σχηματιστεί νότια της Ιταλίας. Ο μεσογειακός κυκλώνας, που προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Σικελίας, θα κινηθεί προς την χώρα μας όπως δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, που προσπαθεί να πάρει τροπικά χαρακτηριστικά, θα ψάξει να βρει διέξοδο προκειμένου να εκτονωθεί προς τα ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει μια τροχιά προς την Ελλάδα. Αν και όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open η πορεία του είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι θα περάσει αρχικά από το Ιόνιο - και κυρίως το κεντρικό και νότιο- τα νότια παράλια της Πελοποννήσου και θα εκτονωθεί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αυτό σημαίνει ότι σ' αυτές τις περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με τους κατοίκους να πρέπει να δείξουν προσοχή τις επόμενες μέρες και κυρίως Κυριακή και Δευτέρα.

Όταν αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει την Τρίτη θα έχουμε μια βελτίωση του καιρού αλλά πρόσκαιρη καθώς από Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση από τα βορειοδυτικά και πάλι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

{https://www.youtube.com/watch?v=uvQudLu1WI8}

ieidiseis




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ