Αλ. Αλεξάκης - Επτανησιακή Πρωτοβουλία: "Δύναμη και προκοπή σε όλα τα παιδιά"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 17:10

Αλ. Αλεξάκης - Επτανησιακή Πρωτοβουλία: "Δύναμη και προκοπή σε όλα τα παιδιά"

Αλ. Αλεξάκης - Επτανησιακή Πρωτοβουλία

Με την ανακοίνωση των βάσεων, έληξε η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, στην προσπάθεια εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μια διαδικασία η οποία δεν εξελίχθηκε σε κλίμα ομαλότητας, όχι μόνον εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία, αλλά κυρίως εξαιτίας των χειρισμών εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

Το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων έχει υποστεί πολλαπλές αλλαγές, οι οποίες δεν είναι πάντοτε αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και επιστημονικής προσέγγισης. Οι μαθητές μοιάζουν μετέωροι, να ακροβατούν ανάμεσα σε σταυροδρόμια προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους αυριανούς επιστήμονες και επαγγελματίες της χώρας.

Οι νέοι αποτελούν την μαγιά, από την οποία θα προκύψει αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εμβάθυνση της έρευνας και την διεύρυνση της εξειδίκευσης.

Οι αρχές του τόπου οφείλουν να διαφυλάξουν το κύρος του Ελληνικού Πανεπιστημίου, στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο.

Πρέπει να θεμελιωθεί ένα άρτιο και σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα συμβάλει στην διάπλαση νέων με παιδεία και διευρυμένο νου, οι οποίοι θα είναι οι μελλοντικοί υπεύθυνοι πολίτες αυτού του τόπου.

Ευχόμαστε δύναμη και προκοπή σε όλα τα παιδιά.

Από το Γραφείο Τύπου

 




00 inkefalonia general ad 300X250