Ο Βαλλιανάτος στον COSMOS 96,5 - Τι λέει για απουσίες, αψιμαχίες αλλά και την επόμενη ημέρα στην "ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:59

Ο Βαλλιανάτος στον COSMOS 96,5 -  Τι λέει για απουσίες, αψιμαχίες αλλά και την επόμενη ημέρα στην "ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ"

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Βαλλιανάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου…

Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά το γεγονός ότι τα συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη, η λειτουργία είναι καλή. Νομίζω ότι από Σεπτέμβρη θα πρέπει να σταματήσουν οι τηλεδιασκέψεις και να γίνονται με εμβολιασμένους εκ του σύνεγγυς. Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα μετέχουν. Νομίζω όμως ότι όλοι είναι».

«Σε γενικές γραμμές πάντως η λειτουργία είναι καλή. Κάποιες φορές λόγω ζέστης, λόγω εκνευρισμού έχουμε αψιμαχίες και παρατράγουδα  αυτά όμως δεν δείχνουν την ποιότητα του συμβουλίου και του δικού μας είναι καλή. Εδώ και σε μια οικογένεια 2-3 ατόμων υπάρχουν διαφωνίες».

Για απουσίες

«Όταν λείπουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τίθεται θέμα. Όμως γίνονται κάποια συμβούλια δια περιφοράς, οπότε σταματάει το σερί των απουσιών. Στο δια περιφοράς όταν τον παίρνεις τον σύμβουλο και τον ρωτάς και σου απαντάει αρνητικά ή θετικά φαίνεται ότι μετέχει. Όταν ένας σύμβουλος είναι αδικαιολογήτως απών, εκπίπτει. Υπάρχουν και οι φορές που μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία ενός συμβούλου, αλλά όχι να λείπει συνέχεια».

Για αψιμαχίες στα Δημοτικά Συμβούλιά

«Πρέπει οι σύμβουλοι να καταλάβουν, ότι όταν μιλάει κάποιος έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, αρκεί να μην βρίσει κάποιον. Όταν λέει κάποιος ότι το τάδε κόμμα λαϊκίζει κλπ. αυτό δεν είναι βρισιά. Και πρέπει να μάθουν να ακούν και να σέβονται την αντίθετη άποψη. Μετά θα γίνει ψηφοφορία και ο καθένας ψηφίζει εκείνο που πιστεύει. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ έτσι έχω μάθει και από το Περιφερειακό Συμβούλιο που διετέλεσα πρόεδρος. Εγώ πάντως, δεν ξεχωρίζω τους συμβούλους σε δικούς μου και μη. Σέβομαι όλους το ίδιο».

Η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Ο πρόεδρος για να παρέμβει σε ένα θέμα, πρέπει να είναι παρών ο αντιπρόεδρος. Δηλαδή για να διατυπώσω την άποψή μου, θα πρέπει να κατέβω από την έδρα για όλο το θέμα. Στα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη δεν είναι εύκολο να γίνει. Στα εκ του σύνεγγυς μπορεί πιο εύκολα να γίνει Συνήθως αποφεύγω να το κάνω γιατί δεν θέλω να οξύνομαι με τους συναδέλφους. Ο πρόεδρος είναι πρόεδρος όλους του συμβουλίου και όχι του μισού».

«Όταν θα ξαναγίνει ψηφοφορία τον Ιανουάριο, για το προεδρείο δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος. Είναι πολύ κουραστικό να κουμαντάρεις 30 ανθρώπους και εγώ δεν θέλω να κλείνω τα μικρόφωνα. Ως πρόεδρος, δεν μπορείς ούτε τουαλέτα να πας».

Για την «Ισχυρή Κεφαλονιά» και τις επόμενες εκλογές

«Δεν μπλέκομαι στα εσωτερικά τους. Τους σέβομαι όλους. Είναι όλοι προσωπικοί μου φίλοι. Ο καθένας θα μετρήσει τις δυνάμεις του στις εκλογές. Πάντως πιστεύω ότι η επόμενη πενταετία είναι του σημερινού Δημάρχου. Έχει παράξει έργο και θα παράξει, ήδη δημοπρατούνται αρκετά και τα στελέχη της παράταξης είναι από τα καλύτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει και ο προεκλογικός αγώνας να κυλίσει ομαλά, χωρίς οξύνσεις και ψεύδη, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και…».

«Για να κάνεις ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές θέλεις 295 άτομα, για πλήρες ψηφοδέλτιο. Ο σημερινός Δήμαρχος σχεδόν το έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο. Πάντως όποιος και αν βγει θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση  για να ολοκληρωθούν ορισμένα σημαντικά ζητήματα».

 




00 inkefalonia general ad 300X250