Ανουσάκης : Προκαλώ τον Παρίση να με διαγράψει αύριο το πρωί - Και ο Παπαδάτος εναντίον του πρώην Δημάρχου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:02

Ανουσάκης : Προκαλώ τον Παρίση να με διαγράψει αύριο το πρωί - Και ο Παπαδάτος εναντίον του πρώην Δημάρχου

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Νίκος Ανουσάκης φιλοξενήθηκε  στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μιλώντας για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην παράταξη, γύρω από τον επικεφαλής, αλλά και το τι σκέφτεται να  κάνει ο ίδιος και άλλα μέλη της παράταξης.

«Ήρθε η  ώρα να μιλήσουμε. Έχω το σθένος , την ψυχολογία και τον δυναμισμό να πάω τα πράγματα παραπέρα και να μην τα αφήνουμε να βαλτώνουν. Είμαστε δύο χρόνια πριν τις εκλογές και πρέπει να φτιάξουμε κάτι σοβαρό.»

«Το σχήμα που διοίκησε την Κεφαλονιά επί 9 χρόνια, έχει φτάσει στα όρια του. Εγώ ουδέποτε έθεσα θέμα ότι θέλω να ηγηθώ σε ένα παλαιό, ξεπερασμένο, παρωχημένο πολιτικό σχήμα. Φτιάχνουμε κάτι καινούργιο. Δεν πάω να κληρονομήσω τον Παρίση ούτε να πάρω την ομάδα του. Εμένα πολιτικός μου αντίπαλος ήταν, είναι και θα είναι ο Μιχαλάτος και γι’ αυτό κοιτάμε να φτιάξουμε ένα δυναμικό σχήμα που θα αντιπαλέψει τον Μιχαλάτο, που έχει κάνει τόσα λάθη και στον τουρισμό.».

«Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που θα είναι δίπλα μου αλλά δεν πρόκειται να τους παρουσιάσω από τώρα. Δεν έχουμε αύριο εκλογές. Μπορώ όμως να πω ότι την προσπάθεια για ανανέωση και αλλαγή  στηρίζει και ο Νίκος Παπαδάτος  και ο Λούκας Νιφοράτος. Θα γίνουν πολλές συζητήσεις και διεργασίες με πολλούς ανθρώπους που θέλουν κάτι καινούργιο. Την  Ισχυρή Κεφαλονιά την φτιάξαμε όλοι μαζί, αλλά δεν είναι όπως ήταν όταν ξεκίνησε. Από Σεπτέμβρη θα εμφανιστούμε δυναμικά, απέναντι από τον κο Μιχαλάτο. Βέβαια, θα υπάρχει και μια άλλη έκφραση: η εναπομείνασα πολιτική παρέα του κου Παρίση και θα αναμετρηθούμε».

«Που είναι ο κος Παρίσης και η παρέα του να κάνουν μια δήλωση για τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής; Ο κος Παρίσης μάλιστα έχει πει ότι, εγώ κάνω κουμάντο και εγώ αποφασίζω. Ε, λοιπόν ο κος Παρίσης δεν μας εκφράζει ως αρχηγός. Αφού η παράταξη ανήκει στον Παρίση, τον προκαλώ να με διαγράψει αύριο το πρωί, αλλά δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν είναι ιδιοκτησία του. Διαφοροποιούμαστε.  Τον σέβομαι, έχω πολεμήσει γι’ αυτόν αλλά δεν γράφτηκα σε καμιά αίρεση να προσκυνάω έναν άνθρωπο».

«Δεν ασχολούμαι με δημοσιεύματα ανώνυμα είτε στηρίζουν εμάς είτε τον Παρίση. Εμείς έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Τον Παπαναστασάτο, τον Παπαδάτο, τον Γεωργόπουλο.  Αυτοί που με στηρίζουν είναι επώνυμοι. Και ο Κωνσταντάκης επώνυμα στηρίζει τον Παρίση και θα κάνουν την δική τους προσπάθεια. Ο Παρίσης έχει μια τεράστια πορεία και μεγάλο έργο στην Κεφαλονιά και Δήμαρχος σαν τον Παρίση δεν θα ξαναβγεί, αλλά να λέμε τώρα ότι θα χτυπήσουμε τον Μιχαλάτο με ένα άνθρωπο 80 ετών και βάλε…».

«Είχαμε μια λάθος τακτική στις εκλογές του 2019. Μας έλεγε να μην λέμε την άποψή μας…Επιβλήθηκε μια πολιτική γραμμή και υπακούσαμε και έχω και εγώ ευθύνη. Μας έλεγε ότι οι παράγοντες των μικρών κομμάτων θα μας βγάλουν. Έτσι πιστέψαμε. Μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου απονευρώθηκε η παράταξη με την προοπτική ότι κάποια παράταξη θα πήγαινε μαζί μας. Όλοι το ξέρουν. Εγώ διαφώνησα με αυτή την τακτική εξ αρχής, αλλά υποτάχθηκα».

«Είμαι πολιτικό ον και έχω πολιτική άποψη από παιδί, δεν με έβαλε στην πολιτική ο κος Παρίσης. Μπήκα γιατί μου αρέσει, γιατί με εκφράζει, έχω πολιτική ιδεολογία και είμαι αυτόφωτος. Φτιάξαμε όλοι μαζί ένα σχήμα δυνατό, κάναμε πολλά αλλά τώρα δεν είναι αντίπαλός μας ο Παρίσης, είναι ο Μιχαλάτος. Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» όπως την ξέραμε, τέλειωσε. Από την στιγμή που δεν εκφράζει στελέχη της και ψηφοφόρους της. Το ρητό είναι: Πάμε μπροστά, η ζωή αλλάζει, δεν θα χαρίσουμε άλλη τετραετία στον Μιχαλάτο. Με τον Παρίση δεν πρόκειται να κερδίσουμε».




00 inkefalonia general ad 300X250