Σπύρος Σαμούρης: «Πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 17:38

Σπύρος Σαμούρης: «Πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης για τον τομέα αρμοδιότητας του.

Συνοπτικά:

Αναφερόμενος αρχικά στον Πλατύ Γυαλό ο οποίος αναβαθμίστηκε και οργανώθηκε κατάλληλα, είπε ότι υπάρχει ακόμα ένα έλλειμα που αφορά στις τουαλέτες οι οποίες αφέθηκαν και υπέστησαν μεγάλες φθορές από τους προηγούμενους “φίλους” όπως τους ονομάτισε και στόχος είναι την επόμενη χρονιά να αποκατασταθούν.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την παραλία που επίσης προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά.

Έστειλε για μια ακόμη φορά “μηνύματα” σε όσους όπως είπε ψάχνουν μια “Καντινέλα” για να ανεβάσουν φωτογραφίες στο site τους και να τον ψέξουν, δήλωσε ότι δεν πτοείται απο όλα αυτά και ότι θέλει πολύ ισχυρούς αντιπάλους για να τον αντιμετωπίσουν.

“Το κάνω με αγάπη αυτό που κάνω, τα κυνηγάω όλα ,δεν αφήνω να πέσει κάτω τίποτα”

Για την παραλία στο Μαιστράτο ο κ.Σαμούρης ανέφερε ότι αφού ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά απο τις υπηρεσίες και όλες δήλωσαν αναρμόδιες, φρόντισε να καθαρίσει την παραλία δύο φορές έως τώρα και θα επιχειρήσει και τρίτη.

Αναλυτικά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας στην παραλία στο φανάρι, στον δρόμο έως το φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, στα δύο νέα παρτέρια ,στην διασταύρωση του ΚΤΕΛ και στην πλατεία της Σισιώτισας, στην φροντίδα όλων των παρτεριών και στην διακόσμηση τους με λουλούδια, όπως και σε άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ,όπως διαβάσεις κ.λ.π.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην μέγιστη απόδοση του προσωπικού καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου που υπερβαίνει τον εαυτό του για να καλύψει την πόλη και τα χωριά ,απο την στιγμή που οι συμβάσεις οκταμήνου έχουν λήξει και θα ανανεωθούν απο τον χειμώνα και οι παρεμβάσεις στα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σχολίασε την συμπεριφορά κάποιων οι οποίοι προβαίνουν σε φθορές δημόσιας περιουσίας.

Ενημέρωσε για νέα φωτιστικά σώματα των οποίων η προμήθεια αναμένεται στην περιοχή του ΚΤΕΛ-πλατεία Σισιώτισσας, και στον περιφερειακό Αργοστολίου.

“Εμείς ως Δημοτική Αρχή δυόμιση χρόνων, πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, όμως βρήκαμε πολλά πράγματα που ήταν παρατημένα. Γι αυτό πολλοί καλά θα κάνουνε να μην μιλάνε πολύ.”

Αναφερόμενος σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες όσων αφορά την συλλογή αντικειμένων προς απόρριψη, είπε:

“Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος-είμαι στην τρίτη θητεία μου-έκλεισα τον χώρο έξω απο τον Ξενία, έκλεισα τον χώρο στο ορφανοτροφείο, τον κάτω δρόμο του νεκροταφείου, έκλεισα το χώρο στο σπήλαιο του Αγίου Γερασίμου και γλυτώσαμε.

Έχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης σε ότι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα, έχουμε εκδόσει και φυλλάδιο, φέτος δεν το διανείμαμε ακόμη, όμως θα γίνει αυτό στην πορεία του χρόνου, έχουμε δημιουργήσει το e - Argostoli και με το τηλέφωνο 2671026999 που θα λειτουργεί και στην υπηρεσία του e - Argostoli και ηλεκτρονικά καταγράφονται τα της καθημερινότητας κ.λ.π.

Εμείς κρατάμε στατιστικά στοιχεία και βλέπουμε την αποδοτικότητα που έχει η υπηρεσία μας, έχουμε του Ιουνίου και του Ιουλίου τα οποία είναι πάρα πολύ θετικά και η πόλη αν είναι καθαρή το ωφείλει στους υπαλλήλους του Δήμου και τα συγχαρητήρια και τα εύσημα ανήκουν σ αυτούς.”

Κλείνοντας ο κ. Σαμούρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του τομέα καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου που είναι σε εξέλιξη, στα ήδη αποκτηθέντα οχήματα ,δύο καλαθοφόρα, το ένα θα πάει στην Δημοτική Κοινότητα Ελειού Πρόννων, ένα μικρό Bobcat ,ένα μεγάλο πυροσβεστικό, δύο απορριμματοφόρα, μία περιστρεφόμενη τσάπα που αναμένεται, τρία φορτηγά που επίσης αναμένονται, ένα καινούργιο σάρωθρο κ.λ.π.

Τέλος, ενημέρωσε και στις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στο Αργοστόλι και στην φροντίδα των χωριών που δεν παραβλέπονται όπως τόνισε.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-674944029}




00 inkefalonia general ad 300X250