Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου: Λήψη μέτρων για τον επερχόμενο καύσωνα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 18:20

Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου: Λήψη μέτρων για τον επερχόμενο καύσωνα

 ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο  Δήμο Αργοστολίου, καλεί την Δημοτική Αρχή μπροστά στην εκδήλωση του νέου πολυήμερου και έντονου καύσωνα, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι δημότες, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, αλλά και τα αδέσποτα ζώα, να προστατευθούν από τις συνέπειες του φαινομένου.

 Πιο συγκεκριμένα απαιτείται:

-Να πολλαπλασιαστούν οι διαθέσιμοι για το κοινό κλιματιζόμενοι χώροι στο  Δήμο Αργοστολίου, καθώς, οι χώροι που ήδη ανακοινώθηκαν από την Δ.Αρχή ως τέτοιοι, ( ΚΑΠΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΚΑΠΗ ΚΑΡΑΒΑΔΟΥ, δημοτικό κατάστημα στα Ομαλά), δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

-Να εξασφαλιστεί ότι όλα τα δημοτικά κτίρια έχουν επαρκή κλιματισμό, προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου, το κοινό κ.λ.π..

-Να μην εργάζονται όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, με πλήρη καταβολή του ημερομισθίου.

-Να μειωθεί το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στους εξωτερικούς χώρους  μέχρι τις 11:30 το πρωί και να υπάρξει πρόβλεψη, ώστε με ευθύνη των Αντιδημάρχων τα συνεργεία καθαριότητας-πρασίνου του Δήμου και της αποκομιδής των απορριμμάτων, να δουλεύουν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες.

-Να εφοδιαστούν οι εργαζόμενοι με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα προστασίας σε όλες τις υπηρεσίες.

- Να υπάρχουν συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος, τα χαρακτηριστικά και την ένταση της εργασίας και την χρησιμοποιούμενη στολή εργασίας - ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

- Να υπάρξει περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.

-Να υπάρξει διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.

-Να ληφθεί μέριμνα για όλα τα αδέσποτα ζώα και να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό όλες οι υποδομές του Δήμου.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου