Θεόφιλος: "Το 2021 κάναμε μελέτες και εντάξαμε έργα, το 2022 θα έχουμε εργοτάξια και έργα που θα αποδοθούν στην κοινωνία!"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 14:23

Θεόφιλος: "Το 2021 κάναμε μελέτες και εντάξαμε έργα, το 2022 θα έχουμε εργοτάξια και έργα που θα αποδοθούν στην κοινωνία!"

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για τα όσα είναι σε εξέλιξη στον Δήμο και αφορούν την βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στην πλωτή εξέδρα στον Πόρο που ξεκίνησε η εγκατάσταση της την Δευτέρα 26 Ιουλίου, λέγοντας ότι έφτασε ο καιρός να τοποθετηθεί, θα μπορούν να ελλιμενίζονται πλέον περισσότερα σκάφη και να τους παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες και κατά συνέπεια θα ωφεληθεί η περιοχή και οι επαγγελματίες και τόνισε χαρακτηριστικά:

“Έχουμε πει ότι το χρονικό διάστημα της πανδημίας-γι αυτό γίνεται και κριτική σ' εμάς-δε καθόμασταν.

Δούλευε η Τεχνική Υπηρεσία, δουλεύαμε όλοι εντατικά να λύσουμε θέματα, να βγάλουμε αδειοδοτήσεις, να κάνουμε μελέτες, να τις ωριμάσουμε, να τις εντάξουμε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν έργα υποδομής στα όρια του Δήμου μας που θα τον βοηθήσουν να πάει μπροστά.

Το Μουσείο Σκλάβου θα είναι ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Τα έργα ανάπλασης τα οποία έχουν εγκριθεί ήδη θα την κάνουν πολύ πιο όμορφη για τους επισκέπτες μας.

Οι Λαϊκές κατοικίες και τα χωριά θα γλυτώσουν πλέον απο τον αμίαντο.

Τα έργα αγροτικής οδοποιίας, θα λύσουν προβλήματα στους αγρότες όσον αφορά την προσβασιμότητα τους .

Η αξιοποίηση της γεώτρησης στη θέση Λάμπη στα Βαλσαμάτα θα βοηθήσει το χωριό, στα Κουρουκλάτα τα τοιχία που έπεσαν απο τους σεισμούς (2014) θα φτιαχτούν τώρα και πολλά άλλα ακόμη έργα θα αλλάξουν την όψη του Δήμου μας.

Συνεχίζουμε να κάνουμε μελέτες γιατί θεωρούμε ότι και από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο θα έχει αρκετά χρήματα για επενδύσεις πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βρούμε χρήματα από όπου μπορούμε για έργα για τον δήμο μας.

Έχουμε ένα πρόγραμμα και μ αυτό ζητήσαμε την ψήφο του κόσμου, βήμα-βήμα το πρόγραμμα μας θα πρέπει να το υλοποιήσουμε.”

Δεν παρέλειψε στην συνέχεια να αναφερθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αργοστολίου σημειώνοντας:

“Δεν γίνεται να έχουμε αφήσει 10 χρόνια τις αθλητικές υποδομές εγκαταλελειμμένες.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να τις ανακαινίσουμε και να τις παραδώσουμε στα παιδιά όπως όταν ήταν καινούργιες. Πρέπει να αποκτήσουμε πάρα πολλά αθλητικά κέντρα για να σπρώξουμε την νεολαία μας εκεί.”

Για την Εβδομάδα Λαϊκού Πολιτισμού που έλαβε χώρα στο Αργοστόλι ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε ότι με μικρό κόστος ο Δήμος έφτιαξε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και περιλαμβάνει εκδηλώσεις ποιότητας όπως η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Νάπιερ και η Εβδομάδα Λαϊκού Πολιτισμού.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου το επιβεβαίωσε όπως είπε και ταυτόχρονα στηρίχθηκαν και οι επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης που τόσο δοκιμάζονται αυτή τη περίοδο.

Καλούμενος να καταθέσει τις εκτιμήσεις του για την τουριστική κίνηση ο κ.Μιχαλάτος δήλωσε αισιόδοξος, όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τρέχουσα κατάσταση των κρουσμάτων covid-19 και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον αριθμό των εμβολιασμών.

Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι η μοναδική μας άμυνα για να ξεφύγουμε απο την πανδημία μη παραβλέποντας ότι και οι άλλες χώρες δοκιμάζονται.

“Είναι ένα ρευστό τοπίο και μακάρι η χώρα να καταφέρει να πάει καλά το επόμενο δίμηνο και τουλάχιστον να πλησιάσει το 50% του 2019.”

Σε σχέση με την σκληρή κριτική που ασκείται στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου ανέφερε:

“Κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι επενδύουν στην καταστροφολογία ,εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να θεωρεί ότι είναι κάτι που μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή για να ανεβεί ο τουρισμός και δεν το κάνει.

Όλη η Τουριστική Επιτροπή είναι σύμφωνη για τα βήματα τα οποία κάνουμε και εγώ αλλά και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ασχολούμαστε με τον τουρισμό, βιώνουμε θέματα και προβλήματα λόγω της πανδημίας σε επαγγελματικό επίπεδο, νομίζω ότι στερούνται σοβαρότητας όλοι αυτοί που κάνουν κριτική οι οποίοι δεν έχουν και καμία σχέση με τον τουρισμό.

Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και όλοι οι ειδικοί του τουρισμού δεν ασπάζονται τις απόψεις που εκφράζονται απ' αυτούς τους κύκλους.

Η Κεφαλονιά βασιζόταν στην Αγγλική αγορά, προσπαθούμε κάθε χρόνο να αλλάξει αυτή η ισορροπία που υπάρχει μεταξύ Αγγλικής αγοράς και των άλλων αγορών, όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει απο την μια μέρα στην άλλη.”

Στην συνέχεια κατέθεσε την άποψη, ότι ενδεχομένως θα πρέπει όλοι οι φορείς, Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήριο, Σύλλογοι, να ανοίξουν διόδους επικοινωνίας με όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και να τους παροτρύνουν να ξεπεράσουν τυχόν φοβίες η αμφιβολίες και να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του εμβολιασμού.

“Πρέπει να χτίσουμε ένα τοίχος απέναντι στον κορονοιό ,ειδικά όσοι ασχολούνται με το εμπόριο και με τον τουρισμό” σημείωσε.

Τέλος στην ερώτηση τι προγραμματίζει το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, ο κ. Μιχαλάτος είπε ότι η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται στον τουρισμό, να συμβάλλει ώστε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να φτάσει σε κάθε χωριό για όσους αδυνατούν να επισκεφθούν το κέντρο για να εμβολιαστούν και θα συνεχίσει την προσπάθεια χωρίς σταματημό για να εντάξει έργα και να δημοπρατήσει έργα, αφού πλέον είναι στην φάση που θα αρχίσουν να δημοπρατούνται και να υλοποιούνται έργα.

“Το 2022 θα είναι χρονιά που θα έχουμε πολλά εργοτάξια και θα υλοποιούνται έργα που θα αποδοθούν στην κοινωνία για να τα χαρεί.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-274363881}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου




00 inkefalonia general ad 300X250