Στ. Τραυλός: «Το 98% των οχημάτων θα μπορεί να περνάει από την γέφυρα του Χειμωνικού»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 10:37

Στ. Τραυλός: «Το 98% των οχημάτων θα μπορεί να περνάει από την γέφυρα του Χειμωνικού»

Απαντήσεις όσον αφορά την κατάσταση στη νέα μεταλλική γέφυρα που τοποθετείται από τον στρατό στο Χειμωνικό, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, μιλώντας στον Inkefalonia 89,2 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ. Τραυλός απάντησε στην ανοικτή επιστολή που έστειλαν οι αυτοκινητιστές, ιδιοκτήτες και οδηγοί βαρέων οχημάτων, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν θα μπορούν να περνούν από το σημείο φορτηγά πάνω από 25 τόνους. "Η γέφυρα αυτή στήθηκε με μεγάλη πίεση και κόπο. Δεν ισχύει ότι δεν θα περνούν φορτηγά πάνω από 25 τόνους. Θα περνούν φορτηγά έως 40 τόνους και  δεν θα περνούν μόνο οι πολύ μεγάλες νταλίκες φορτωμένες (θα μπορούν να περνούν χωρίς φορτίο). Από το σημείο θα περνάει το 98% των οχημάτων. Δεν θα περνάει ένα 2% που αποτελεί τις πολύ μεγάλες νταλίκες τις συρόμενες. Εμείς πάντως το είπαμε και στους επαγγελματίες, θα προσπαθήσουμε να ζητήσουμε ενίσχυση της γέφυρας από τον Στρατό. Ακούστηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου νούμερα για τόνους, για το τι θα περνάει από την γέφυρα και δεν μπήκαν στο κόπο να μας πάρουν ένα τηλέφωνο. Του το καταλογίζω αυτό του Δημάρχου Ληξουρίου.

Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο και όταν πας ένα τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να με έχει πάρει τηλέφωνο και να με ρωτήσει. Η γέφυρα αυτή θα μας εξυπηρετήσει μέχρι να γίνει η μόνιμη γέφυρα. Έχουμε πιέσει στο Υπουργείο και ήδη μελετιέται η τελική μόνιμη γέφυρα. Μόλις κλείσει η θερινή σεζόν θα μπορεί ο εργολάβος να αρχίσει να την κατασκευάζει".

Για τον Θολωτό Τάφο στα Τζαννάτα και την Ένταξη στο ΕΣΠΑ: 

"Δώσαμε μία μάχη με κάθε είδους γραφειοκρατία για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και τα καταφέραμε και σε αυτό συνέβαλε και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα τον κ. Διδασκάλου τον Γραμματέα του Υπουργείου και την κα Μενδώνη την Υπουργό Πολιτισμού που μετά από χρόνια συνέβαλαν ώστε να επιτύχουμε την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Σύντομα θα έχουμε ένα στολίδι που θα κοσμήσει την περιοχή και θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Και με τα σπήλαια δώσαμε μια μεγάλη μάχη στο ΚΑΣ και πλέον τα σπήλαια είναι ανοικτά που αποτελεί μεγάλη επιτυχία και είναι σημαντικό για τον τουρισμό".

Για τα έργα οδοποιίας σε Αδράκι και Βλαχάτα που δεν φαίνεται να έχουν σταματήσει: 

"Για το Αδράκι έχουμε μία εργολαβία που θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει και θα κάνει την ασφαλτόστρωση και την διαγράμμιση. Για την στροφή στα Βλαχάτα έχουμε εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος και ανοίγουμε, αλλά περιμένουμε μια ιδιοκτήτρια για να μας απαντήσει για το κομμάτι της. Έχει καλή θέληση, αλλά δεν μας έχει απαντήσει ακόμα οριστικά. Περιμένουμε την οριστική της απάντηση. Σε άλλη περίπτωση  θα κάνουμε διαδικασία απαλλοτρίωσης και θα τελειώσει το έργο, όποτε τελειώσει γραφειοκρατικά. Είναι κρίμα όμως να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία και να μην ολοκληρωθεί το έργο τώρα που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη".

Για τα χορτάρια στην Κρανιά που δεν έχουν κοπεί ακόμα:

"Έχουμε δύο προσκλήσεις σε εργολάβους για να ξεκινήσει η θαμνοκοπή την επόμενη εβδομάδα. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε ξεκινήσει, αλλά λόγοι γραφειοκρατικοί μας έχουν καθυστερήσει. Αν δεν έβρισκα μαγικούς τρόπους για την στροφή στο Αδράκι δεν θα υπήρχε τρόπος να γίνει αυτή η στροφή. Φανταστείτε ότι για να προστεθούν δύο ράμπες στην γέφυρα του Χειμωνικού, πρέπει να συνεδριάσει ένα ολόκληρο περιφερειακό συμβούλιο για να αλλάξουν δυο κωδικοί με λίγα χρήματα. Δυστυχώς η γραφειοκρατεία μας καθυστερεί σε ζητήματα που θα μπρούσαν να λύνονται απλούστερα και πιο γρήγορα".

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

{https://soundcloud.com/user-46829938/travlos-892-gefyra-xeimwniko}




00 inkefalonia general ad 300X250