Αλέξανδρος Παρίσης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το ΤΕΙ»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 13:50

Αλέξανδρος Παρίσης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το ΤΕΙ»

Σίγουρος ότι τα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα παραμείνουν στο Αργοστόλι, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, στην ενημέρωση που έκανε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το ΤΕΙ στην Κεφαλονιά. Όσο είναι δήμαρχος ο Παρίσης στην Κεφαλονιά το ΤΕΙ δεν θα κλείσει. Επικοινώνησα χθες το βράδυ με το υπουργείο παιδείας και τους έδωσα το μήνυμα που χρειάζεται. Μίλησα και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ τον Ναπολέων Μαραβέγια, του οποίου του είπα πως δεν θα γίνει δεκτή η παραίτησή του.

Μίλησα και με τους υπόλοιπους δημάρχους που χάνουν σχολές, αλλά με τον περιφερειάρχη και θα πάμε στο Υπουργείο Παιδείας. Από ότι μου έδωσαν να καταλάβω το σχέδιο Αθηνά το έβαλαν προς διαβούλευση. Δεν θα αφήσουμε την Κεφαλονιά να γίνει μπάχαλο. Ξέρουμε πώς να διεκδικήσουμε και θράσος έχουμε και πυγμή έχουμε και θα το αφήσουμε το ΤΕΙ να πάει σε δύο "παράγκες" στο Μεσολόγγι. Φεύγω την Κυριακή στην Αθήνα και Δευτέρα ή Τετάρτη θα έχουμε συνάντηση στο Υπουργείο με τον πρόεδρο του ΤΕΙ και τον Αντιπεριφερειάρχη. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ανησυχώ.

Στην αίθουσα που γινόταν η ενημέρωση βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη» Σταύρος Σπαθής, ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Συμπαραστεκόμαστε και εμείς στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος στο να μείνουν τα ΤΕΙ στην Κεφαλονιά. Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει το ΤΕΙ στο νησί. Σε ό,τι βοήθεια θέλει ο δήμαρχος θα είμαστε και εμείς δίπλα, στην κοινή προσπάθεια που κάνουν όλοι για να μείνουν ανοικτά τα ΤΕΙ.


Ετικέτες: