Κόντρα Γαβριελάτου - Κατσιβέλη για τα απορρίμματα στο Ληξούρι (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 10:25

Κόντρα Γαβριελάτου - Κατσιβέλη για τα απορρίμματα στο Ληξούρι (ηχητικό)

Σε μια επεισοδιακή εκπομπή στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος και ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΔΑΚΙ για περικοπή των δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων στο Ληξούρι λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο κος Γαβριελάτος θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί προχώρησαν σε μια τέτοια ανακοίνωση, επισήμανε ότι πολλές φορές επικοινώνησε με τον Δήμο Ληξουρίου για να εξοφληθεί το ποσό και ενώ υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, δεν πλήρωνε. «Με πόνο ψυχής είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε περικοπές δρομολογίων γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Ο κος Κατσιβέλης μας εμπαίζει» εξήγησε ο πρόεδρος σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμαρχος Ληξουρίου πλήρωσε στον ΦΟΔΣΑ 94 χιλ. ευρώ (ως συμμετοχή) και στην ΕΔΑΚΙ τίποτα.

Ο κος Κατσιβέλης θέλησε να εξηγήσει πως ακριβώς έχουν τα πράγματα σχετικά με την πληρωμή των οφειλών τονίζοντας: «Όταν ένας πολίτης πληρώνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τα ανταποδοτικά, η ΔΕΗ κρατάει την κατανάλωση και τις καταναλώσεις του Δήμου και του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΚ. Μετά η ΔΕΗ μας δίνει τα υπόλοιπα και εμείς από εκεί προσπαθούμε να μαζέψουμε τα λεφτά. Αυτό όμως απαιτεί χρόνο».

Ο Δήμαρχος επισήμανε παράλληλα ότι όλα αυτά τα έχει εξηγήσει πολλές φορές στον κο Γαβριελάτο ενώ χαρακτήρισε ως ψευδές ότι ο Δήμος Ληξουρίου πλήρωσε στον ΦΟΔΣΑ 94 χιλ. ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι τα οφειλόμενα προς την ΕΔΑΚΙ πολύ σύντομα θα αποπληρωθούν. Ο κος Κατσιβέλης συνέχισε επισημαίνοντας ότι αν η ΕΔΑΚΙ δεν έχει τους πόρους που χρειάζονται φταίει η ίδια, που δεν σύναψε από την αρχή του έτους προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους.

Απάντηση σε όλα τα παραπάνω έδωσε ο κος Γαβριελάτος υποστηρίζοντας ότι οι προγραμματικές συνάπτονται  από τους δήμους και όχι από την ΕΔΑΚΙ. Επέμεινε επίσης, ότι ο δήμος έχει πληρώσει στον ΦΟΔΣΑ το προαναφερθέν ποσό, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση.

«Ψευδέστατα και ανακρίβειες» χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κου Γαβριελάτου, ο κος Κατσιβέλης προκαλώντας τον, αν βρει ότι ο δήμος έχει πληρώσει έστω και ένα ευρώ στον ΦΟΔΣΑ θα παραιτηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί ο κος Γαβριελάτος. «Αφού είναι τόσο σίγουρος ο κος Γαβριελάτος και ξέρει τι διαβάζει να βάλουμε κάτω τις παραιτήσεις μας. Αν έχει το ηθικό ανάστημα  και φοράει παντελόνια, τον καλώ να βγει τώρα και να πει, ΝΑΙ εγώ θα παραιτηθώ» υπογράμμισε ο κος Κατσιβέλης.

Μην μπορώντας να συγκρατηθεί ο κος Γαβριελάτος, επισήμανε ότι φοράει παντελόνια και άρχισε να διαβάζει τις αναρτήσεις που υπάρχουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορούν τις πληρωμές του δήμου Ληξουρίου προς τον ΦΟΔΣΑ. Επισήμανε δε, ότι δεν θέλει να συνεχίσει αυτή την κόντρα και επειδή αποπληρώθηκε το 80% της οφειλής του Δήμου, η αποκομιδή θα συνεχιστεί κανονικά.




00 inkefalonia general ad 300X250