Ληξούρι: Απάντηση Γρηγορόπουλου σε Γαβριελάτο για την ΕΔΑΚΙ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 09:34

Ληξούρι: Απάντηση Γρηγορόπουλου σε Γαβριελάτο για την ΕΔΑΚΙ

Κύριε Γαβριελάτε,

Χωρίς να σας γνωρίζω προσωπικά, ούτε κι εσείς εμένα μου απαντήσατε στη πρωινή μου επιστολή με προσωπικά ερωτήματα.

Επειδή τα ερωτήματα που θέσατε είναι κρίσιμα, αν και προσωπικά, θα μπω στη διαδικασία να σας απαντήσω και θα σταματήσω εδώ.

Χαίρομαι που μέσα από τα ερωτήματά σας αναδεικνύετε το κοινωνικό σας πρόσωπο και τις κοινωνικές σας ευαισθησίες. Φυσικά αυτές περιορίζονται στο κομμάτι των οικονομικών συναλλαγών.

Ουδέποτε ήμουν υπέρμαχος του «δε πληρώνω» και δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει άνθρωπος  ανά την υφήλιο που μπορεί να ισχυριστεί ότι του χρωστάω έστω και ένα ευρώ. Είμαι αυτό που λέμε «καθ’ όλα εντάξει» στις πληρωμές μου. Αυτό και μόνο απαντάει σε πολλά από τα ερωτήματα που θέσατε. Προφανώς μπερδεύεστε και νομίζετε ότι την πρωινή επιστολή την έγραψε κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου Ληξουρίου. Σας υπενθυμίζω ότι ο θεσμός των Κοινοτήτων είναι ανεξάρτητος από τον εκάστοτε Δήμο.

Άρα έχω κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρομαι και να εκφράζω τις απόψεις της μερίδας των συμπολιτών μου που νόμιμα εκπροσωπώ, αλλά και κάθε τι που αφορά το τόπο μου.Και αυτό και μόνο κάνω.

Στο δια ταύτα τώρα, σας άκουσα να λέτε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με τους κατοίκους του Ληξουρίου.  Έλα όμως που αυτούς απειλείτε με την απόφαση που πήρατε, μειώνοντας τα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων, προφανώς θέλοντας να εκβιάσετε το Δήμο για την αποπληρωμή του ποσού των 59.000 ευρώ. Τους απειλείτε μάλιστα μέσα από ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο σφάλμα που ανατρέπει τους ισχυρισμούς σας για κοινωνικές ευαισθησίες και πάνω σε αυτή τη βάση έγραψα την πρωινή επιστολή.

Φυσικά και θεωρώ απαράδεκτο να μένουν απλήρωτες οικογένειες εργαζομένων και μάλιστα εργαζομένων στην καθαριότητα με αποδεδειγμένο και διαχρονικό κοινωνικό έργο ως προς το σύνολο του νησιού μας. Επίσης είναι απαράδεκτο  να μην εκτελείται κανονικά το πρόγραμμα αποκομιδής στους υπόλοιπους Δήμους του νησιού και εις βάρος των υπόλοιπων δημοτών και όταν οι φορείς που τους εκπροσωπούν έχουν φροντίσει να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Μάλιστα, απαράδεκτο. Είναι όμως απαράδεκτο και οι φορείς να χρωστάνε στους Δήμους με το έτσι θέλω. Πως θα ανταπεξέλθει ένας Δήμος όταν οι μισοί φορείς απαιτούν εκβιαστικά και οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους;;; Φυσικά εσάς δε σας ενδιαφέρει αυτό όπως είπατε. Απλά κοιτάτε το δικό σας ταμείο. Είναι γλυκιά η καραμέλα "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ".

Προφανώς λοιπόν οι κοινωνικές σας ευαισθησίες περιορίζονται στο ταμείο σας και δε σας ενδιαφέρει αν οι υπάλληλοι του Δήμου Ληξουρίου θα έχουν αύριο να φάνε και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όπως δε σας ενδιαφέρει αν οι κάτοικοι του Ληξουρίου θα πνιγούν στα σκουπίδια. Το νερό, η υγεία, η μόρφωση, το ρεύμα και η αποκομιδή των απορριμμάτων κύριε Γαβριελάτε είναι ζωτικής σημασίας κοινωνικά αγαθά σε ένα κράτος δικαίου και θα πρέπει να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις που παίρνουμε όταν αφορούν το κοινωνικό κομμάτι. Πριν πάρουμε αμείλικτες αποφάσεις πρέπει να εξαντλούμε κάθε πιθανότητα και κάθε εκδοχή.  Δε γίνετε όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα να απειλούμε τους κατοίκους μιας περιοχής με περιορισμό αυτών των ζωτικής σημασίας αγαθών. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και λίγα λέω….  

Θεωρώ ότι είχατε τη δυνατότητα, πριν προβείτε σε αυτή την απόφαση να έρθετε σε μια συνεννόηση με συναδέλφους που κάθεστε καθημερινά στο ίδιο τραπέζι και παίζετε την ίδια «μπάλα» από το να απειλείτε τους πολίτες του Ληξουρίου για να εκβιάσετε το Δήμο.

Ο σκοπός όμως  αγιάζει τα μέσα και εσείς πετύχατε το σκοπό σας καθώς ενημερώθηκα ότι σας καταβλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού. Τέλος καλό, όλα καλά σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήσατε με το που είδατε το χρήμα στο λογαριασμό.

Τέλος στο ερώτημά σας αν πιστεύω αυτά που λέω ή αν χρησιμοποιώ το θεσμικό μου ρόλο για μικροπολιτικά συμφέροντα θέλω να σας απαντήσω τα εξής: Μικροπολιτικά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί κάποιος που διαμαρτύρεται και φωνάζει επειδή εσείς τον απειλείτε να τον πνίξετε στα σκουπίδια . Μικροπολιτικά (προσωπικά) συμφέροντα εξυπηρετεί αυτός που κοιτάει ΠΡΩΤΑ την εκλογή του και ΜΕΤΑ την τοποθέτησή του κύριε Γαβριελάτε.

Με εκτίμηση,

Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας

Πρ. Δημ. Κοιν. Ληξουρίου

Υ.Γ : Τελικά μας λείπει ο τοξικός καπνός της Παλλοστής… Μια καλοκαιρινή επανάληψη θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα….  Γαργάρα το κάναμε αυτό…..εεεε;;; 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250