Περιφέρεια: Κλιμάκιο του ΕΜΠ στην Κεφαλονιά για χημικό έλεγχο των υδάτων και του εδάφους

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 18:10

Περιφέρεια: Κλιμάκιο του ΕΜΠ στην Κεφαλονιά για χημικό έλεγχο των υδάτων και του εδάφους

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Κλιμάκιο του ΕΜΠ στην Κεφαλονιά για χημικό έλεγχο των υδάτων και του εδάφους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποιεί κλιμάκιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής την καθηγήτρια Ελένη Βασιλείου.

Το κλιμάκιο του ΕΜΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα λάβει δείγματα των υδάτων και του εδάφους προκειμένου να προβεί σε χημική ανάλυση τους.

Στόχος της συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή χρήση των υδάτινων πόρων του νησιού προς όφελος των κατοίκων,ν αγροτικών εκτάσεων και του περιβάλλοντος.

Είναι γνωστό ότι υπό τις παρούσες συνθήκες σημαντικό μέρος των υδάτινων πόρων, όπως το νερό της βροχής, ειδικά στη βόρεια Κεφαλονιά χάνεται. Μέσα από τις αναλύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της έρευνας θα προκύψουν μελέτες για μεθόδους και πρακτικές που θα αξιοποιούν στο έπακρο το σύνολο των υδάτινων πόρων.

Την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου η κα Βασιλείου συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας και την περιοχή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.

Εκεί είχαν επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Παναγή Γαλιατσάτο και τον διευθυντή κ.Μπαζιγο με τους οποίους συζήτησαν το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Ομαλών Σπύρος Ματιάτος.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης δειγμάτων εδάφους από αμπελώνες στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενοι χημικοί έλεγχοι και θα αναλυθούν όλα τα χημικά στοιχεία. Ο Συνεταιρισμός θα έχει μια πλήρη λίστα των στοιχείων του εδάφους.

179742597 946491392827761 2390154269256427188 n


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250