Απόφαση «σταθμός»! Την μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού στο Δράπανο απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 15:16

Απόφαση «σταθμός»! Την μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού στο Δράπανο απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου

Την απαίτηση προς το Υπουργείο Υποδομών για μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού Αργοστολίου στο Δράπανο, υπερψήφισε πριν από λίγο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Πρόκειται ουσιαστικά μία «απόφαση σταθμός» για το μέλλον του Αργοστολίου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου με 18 ψήφους υπέρ της συνδιαμορφωμένης πρότασης που κατέβασε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου, μαζί με την παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού, τον Διονύση Λυκούδη και Νίκο Μενάγια), έναντι 6 ψήφων της πρότασης Νίκου Ανουσάκη, 2 της Λαϊκής Συσπείρωσης (Κουρούκλη - Γρηγορόπουλου) και μίας ψήφου της πρότασης Μάκη Φόρτε, πέρασε τα αιτήματά του και έθεσε τις βάσεις για την μετακίνηση του εμπορικού λιμανιού της πόλης στην περιοχή του Δραπάνου και συγκεκριμένα στον παράκτιο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΔΕΗ.

Η πρόταση αυτή θα σταλεί στο Υπουργείο Υποδομών, ώστε να διαμορφωθεί η μελέτη με βάση το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η συνεδρίαση διήρκησε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες και ακούστηκαν όλες οι απόψεις αναφορικά με το μέλλον της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος.

Η απόφαση εκτός της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού στην παράκτια περιοχή του Δραπάνου, περιλαμβάνει και την πρόταση για εξασφάλιση τριών θέσεων Κρουαζιερόπλοιων στο παραλιακό μέτωπο Αργοστολίου, ενώ στην απόφαση τονίζεται ότι καμία απόφαση έγκρισης του Master Plan λιμένος Αργοστολίου δεν θα ληφθεί, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.

Στην συνεδρίαση, εκτός των δημοτικών συμβούλων, συμμετείχαν και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο οποίος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «είναι επιβεβλημένο να απομακρυνθεί το εμπορικό λιμάνι από το σημείο που βρίσκεται τώρα», ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ και τ. Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του  ΤΕΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, με την πρόεδρο  Αγγελική Κοκκολιάδη - Γαρμπή, όλοι με αίτημα να μεταφερθεί το εμπορικό λιμάνι από το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Γιώργος Χαλαβαζής

Διαβάστε Επίσης 

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Θεόφιλος: «Θέλουμε Κρουαζιερόπλοια, τουρισμό και ανάπτυξη στο λιμάνι του Αργοστολίου και όχι εμπορικά πλοία» (video)

 

Εμπορικό λιμάνι: Διαχώρισε την θέση του από την παράταξή του ο Διονύσης Λυκούδης: «Κάποιοι θέλουν να κρατήσουν όμηρο μία πόλη, μόνο και μόνο για να κάνουν αντιπολίτευση»

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250