Θεόφιλος Μιχαλάτος : Ο χρόνος θα δικαιώσει τη διαφωνία του Δήμου Αργοστολίου για τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 14:37

Θεόφιλος Μιχαλάτος : Ο χρόνος θα δικαιώσει τη διαφωνία του Δήμου Αργοστολίου για τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ

Στον COSMOS 96,5 μίλησε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τον νέο Περιφεριεακό  Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων των Ιονίων Νήσων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Αλοϊζου αναφορικά με την αλλαγή στάσης της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερώπης Υδραίου, όπου τάχθηκε τελικά υπερ της δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας στην Κέρκυρα, τόνισε ότι η στάση της Κεφαλονιάς δεν πρέπει να επηρεάζεται από την στάση αυτοδιοικητικών άλλων περιοχών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά

«Εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη ότι τα σκουπίδια πρέπει να είναι υπόθεση του Ά βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης» ανέφερε και πρόσθεσε με νόημα «θα μετανιώσουν και θα δουν ότι έχουν κάνει λάθος μόλις τελειώσει η διαδικασία των δημοπρατήσεων και μείνει το δύσκολο που είναι η διαχείριση των σκουπιδιών».

  • Για την σημαντική αύξηση στο κόστος

«Εμείς είχαμε υπολογίσει στον προϋπολογισμό μας 305.000 ευρώ. Ο νέος περιφερειακός ΦΟΔΣΑ μας χρεώνει 398.000 ευρώ και έχουμε μια αύξηση περίπου 30%» ανέφερε ο κ. Δήμαρχος , αναφορικά με το σημαντικά διαφοροποιημένο κόστος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου κόστους.

«Εμείς τα είχαμε πει, τα έχουμε καλά με τη συνείδησή μας και είχαμε προβλέψει ότι θα έχουμε αυξήσεις» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση της Σπυριδούλας Αναλυτή για το λόγο των αυξήσεων, ανέφερε : «Έρχεται τώρα και υπολογίζει τα έξοδα λειτουργίας ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ και  λέει ότι αφού πλέον είναι μια καινούργια εταιρεία, πλήρωσέ μου αναλογία λογιστή, γενικού διευθυντή , νομικού συμβούλου,  έξοδα διοικητικής λειτουργίας , αναλογία για την εταιρεία ΔΙΑΔΗΜΑ , που έχει αναλάβει την υποστήριξη του νέου ΦΟΔΣΑ και όλα αυτά βγαίνουν 100.000 επιπλέον από αυτά που πληρώναμε μέχρι τώρα».

Επίσης τόνισε ότι το ποσό των 300.000 που κατατίθεται στον εργολάβο που έχει αναλάβει σήμερα τη διαχείριση των απορριμμάτων με τον νέο περιφερειακό ΦΟΔΣΑ θα γίνει 800.000 !

Παράλληλα ,  επανέλαβε με νόημα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Περιφέρεια «θα φύγει τρέχοντας» από τη διαχείριση των απορριμμάτων τονίζοντάς ότι η Περιφέρεια δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται καθημερινότητα, αλλά να προγραμματίζει και να εκτελεί αναπτυξιακά έργα.

Τέλος υποστήριξε ότι ο χρόνος θα δικαιώσει (την αρνητική στάση) του Δήμου Αργοστολίου.