Έρχεται ανακαίνιση στα γήπεδα μπάσκετ & τέννις του Αργοστολίου - Αιχμές Τραυλού στον Δήμο Σάμης για τα αντιπλημμυρικά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 15:19

Έρχεται ανακαίνιση στα γήπεδα μπάσκετ & τέννις του Αργοστολίου - Αιχμές Τραυλού στον Δήμο Σάμης για τα αντιπλημμυρικά

Για τα έργα που εκτελούνται σε Κεφαλονιά και Ιθάκη και για αυτά που είναι προγραμματισμένα να γίνουν μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός στον COSMOS 96,5.

Ο κος Τραυλός μίλησε για την ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη με τον Τάφο των Τζανάτων και τόνισε ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια στην οποία συνέβαλλαν όλοι. «Θέλουμε να προχωρήσουμε, έχουμε τώρα την διαβεβαίωση του Υπουργείου και είναι πρόθεση του, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ» υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν θα σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση του έργου. 

Όπως αποκάλυψε μετά από επικοινωνία που είχε με τον κο Τσιλιμιδό, δρομολογείται  πλήρης ανακαίνιση στα γήπεδα μπάσκετ και τέννις Αργοστολίου την οποία θα υλοποιήσει ο Δήμος με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ θα φτιαχτεί και μια νέα αθλητική εγκατάσταση στα Βλαχάτα.

  • Αιχμές σε Μονιά για τα αντιπλημμυρικά της Αγίας Ευφημίας 

Ο κ. Τραυλός τόνισε ότι με προγραμματική σύμβαση η ΠΙΝ παραχώρησε μηχανικούς για να τελειώσει η μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων και πρόσθεσε :

"Εδώ και δυο μήνες έχουμε παραδώσει στο Δήμαρχο Σάμης μια νέα μελέτη με μοντέρνες μεθόδους που θα προσταυτεύσουν την Αγία Ευφημία στην αυριανή βροχή. Εαν μας πουν το ναι , έχουυμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Θα φτιάξουμε φορητούς μεταλλικούς φράχτες και φράχτες από άμμο. Έχουμε μελετήσει με τους κορυφαίους επιστήμονες της Ελλάδας το πρόβλημα, μέχρι να γίνουν τα μεγάλα έργα , για να τους προσταυτεύσουμε. Δυστυχώς εδώ και 1,5 μήνα δεν μας έχουν καλέσει να παρουσιάσουμε αυτή τη μελέτη" υποστήριξε ο Αντιπεριφερειάρχης και "έδειξε" το Δήμαρχο ως υπάιτιο για την καθυστέρηση.

Ο κ. Τραυλός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, αναφορικά με τον Covid- 19 και τα rapid test που θα μπορούν να διενεργούνται στις ακτοπλοκές  της γραμμής. Όπως εξήγησε: «Ενημερώθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι για την συγκεκριμένη ιδέα και μετά σε τηλεδιάσκεψη με τον κο Χρυσοχοΐδη, θέσαμε δύο θέματα: να μας στείλουν 2 στρατιωτικούς γιατρούς για το νοσοκομείο και με τα τεστ στα πλοία θα μπορέσουμε θωρακίσουμε το νησί μας». Συνέχισε, τονίζοντας ότι έχουν την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου και το μόνο που χρειάζεται είναι χρηματοδότηση, καθώς δεν θα μπορεί να κάνει τους ελέγχους ο ΕΟΔΥ και θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.

Και για τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στην Ιθάκη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης. «Στην Ιθάκη εκτελείται το έργο του Μπροστά Αετού και σύντομα θα μπορέσουμε να δώσουμε στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά για το μεγάλο – όπως το χαρακτήρισε- έργο οδοποιίας στο νησί. Παράλληλα σχολίασε και το εμβληματικό έργο του Οδυσσειακού Κέντρου, ένα έργο που όπως είπε: «Θα προσελκύσει πολύ κόσμο και ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βλέπει σε 3D την Οδύσσεια».

 




00 inkefalonia general ad 300X250