Γ. Τσιλιμιδός: “Η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα έχει υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις” - H συνεργασία Δήμου Αργοστολίου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 10:13

Γ. Τσιλιμιδός: “Η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα έχει υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις” - H συνεργασία Δήμου Αργοστολίου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός.

Το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Αργοστολίου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η διαχείριση της πανδημίας ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν.

Όσον αφορά το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Αργοστολίου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο,ο κ.Τσιλιμιδός ανέφερε ότι επιβαλλόταν να γίνει η επισημοποίηση αυτής της συνεργασίας γιατί είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται η επιστημονική γνώση την οποία διαθέτει ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα για την στήριξη των δράσεων του δήμου.

Είχε ήδη υπάρξει η σχετική προεργασία μεταξύ του Δήμου και του Πρύτανη κ.Φλώρου ούτως ώστε να οριστικοποιηθούν οι τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να συνεργαστούν και όλα αυτά κωδικοποιήθηκαν στο μνημόνιο το οποίο κατατέθηκε και ψηφίσθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά την άποψη του κ.Τσιλιμιδού το μνημόνιο με τα 11 σημεία,θα αποτελέσει έναν οδηγό παροχής στήριξης απο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε διάφορους τομείς για τους οποίους διαθέτει το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό και που έχει ανάγκη ο Δήμος να στηρίξει τις δικές του δράσεις.

Δράσεις όπως:Υπηρεσίες που αφορούν στην βλάστηση και γενικότερα στο φυσικό περιβάλλον ,υπηρεσίες σε δράσεις προβολής περιοχών φυσικού κάλους του Δήμου και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων αποτύπωσης και προβολής των περιοχών του περιαστικού περιβάλλοντος ,στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών,στην εκπόνηση δράσεων που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και επικοινωνία την διαφήμιση και το μάρκετινγκ,στον σχεδιασμό δράσεων που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα,συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των παραπροϊόντων του,στην ανάλυση πρωτοβουλιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας και αειφορίας κ.λ.π.

Είπε δε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Την σοβαρότητα την επικυρώνουν και οι συνεργασίες τις οποίες κάνεις.Εμείς θέλουμε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το θέλει και το ίδιο,να μην είναι ένα Ακαδημαικό Ίδρυμα το οποίο θα περιχαρακώνεται μέσα στους τοίχους της Ακαδημαικής κοινότητας,αλλά να έχει μια εξωστρεφή δράση προς την κοινωνία.

Με τον κ.Φλώρο έχουμε βρεί μια κοινή γλώσσα για να μπορούμε να συνεργαστούμε,και είναι αξιοσημείωτο ότι πρόσφατα συνέδραμε το Πανεπιστήμιο το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” με 30 μερίδες φαγητού για όσους έχουν αυτή την περίοδο προβλήματα.

Ευελπιστούμε με τον νέο αέρα που αποπνέει η Πρυτανεία του ότι θα στηριχθούν και τα τμήματα της περιοχής μας.”

Για την διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο Δήμου που σηζητήθηκε εκτενώς στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο,ο κ.Τσιλιμιδός ανέφερε ότι στο διάστημα του ενός χρόνου η Δημοτική Αρχή έχει εργαστεί με μεγάλη σοβαρότητα και έχει υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία.

Τα σχολεία τα φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο ,στήριξε τον τομέα της καθαριότητας των σχολείων με τον ικανοποιητικότερο τρόπο,τα υλικά που απαιτούνται παρέχονται με επάρκεια .

 Η αυξηση των αιθουσών που συζητείται στον δημόσιο διάλογο είναι πολύ σύνθετο θέμα όπως είπε, δεν είναι εφικτό να γίνει και δεν είναι και στην δικαιοδοσία του Δήμου.

Όσον αφορά την αύξηση των τέστ του πληθυσμού,ενημέρωσε ότι στην Κεφαλονιά υπάρχει μόνο μια μονάδα του ΕΟΔΥ και η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο στον Δήμο Αργοστολίου προσφέροντας υπηρεσίες στο 70% του διαθέσιμου χρόνου που είχε έως σήμερα σε στοχευμένες δράσεις.

Είπε επίσης ότι έχουν σταλεί έγγραφα στους αρμόδιους φορείς με την επισήμανση ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερες μονάδες του ΕΟΔΥ και για ειδική μονάδα που θα κάνει rapid test στα σχολεία,καθώς και για εμβολιαστικό κέντρο στο Αργοστόλι.

Τόνισε δε,ότι τα ζητήματα που υπάρχουν τίθενται εκ μέρους του Δήμου προς πάσα κατεύθυνση και με διεκδικητικό τρόπο,όμως τον τελικό σχεδιασμό τον υλοποιεί η Κυβέρνηση.

Υπενθύμισε επίσης ότι έχει αρθεί η δυνατότητα του Δημάρχου να κλείνει και να ανοίγει σχολεία σε σχέση με την διαχείριση του covid-19.

Πρόσθεσε ακόμη,ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται κοντά στην πρόνοια για τις ευάλωτες ομάδες και να αφουγκράζεται τις αδυναμίες που μπορεί να υπάρχουν και να τις βελτιώνει,για τους πολίτες που έχουν πρόβλημα στην διαβίωση τους κινείται ικανοποιητικά και είναι σε συνεχή εγρήγορση για μπορεί να ανταποκριθεί στις απιατήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ο μηχανισμός του Δήμου είναι συνεχώς στο πόδι παρά τις δύσκολες συνθήκες και ενημέρωσε ότι την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον πεζόδρομο μπροστά απο το κτήριο της Περιφέρειας,θα γίνονται rapid test και το προσεχές διάστημα θα γίνει και μια σχετική δράση για τους Ρομά.

Τέλος,για τον οδηγό διαχείρισης καθημερινότητας με τα παιδιά στην πανδημία,ενημέρωσε ότι η Πρόνοια προσφέρει σχετικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται σ αυτήν για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/tsilimidos-1039-martios-2021}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ