Δ. Στανίτσας: “60 εμβολιασμοί από το σήμερα και κάθε μέρα στην Ιθάκη - Στόχος έως το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί όλο το νησί”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 09:26

Δ. Στανίτσας: “60 εμβολιασμοί από το σήμερα και κάθε μέρα στην Ιθάκη - Στόχος έως το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί όλο το νησί”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας,ενημερώνοντας για τα κρούσματα covid-19 που προέκυψαν στην Ιθάκη και εν γένει την διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά του Δήμου.

Συνοπτικά: 

Ο κ.Στανίτσας ενημέρωσε για το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου Πλατρειθιάς και του Δημοτικού Σχολείου του Σταυρού για 14 ημέρες μετά από απόφαση της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε παιδιά και το κλείσιμο όλων των σχολείων της Ιθάκης την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου με απόφαση του ιδίου,λόγω του ότι υπήρχαν κοινοί δάσκαλοι,ούτως ώστε να απολυμανθούν οι χώροι.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει μοριακά τεστ όπου επιβάλλονταν να γίνουν και είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων,τα δε rapid test που έγιναν σε γονείς και εκπαιδευτικούς (πάνω από 40) βγήκαν όλα αρνητικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ,κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια διενεργούσε rapid test σε όποιον επιθυμούσε και την Τρίτη 2 Μαρτίου θα επισκεφθεί και την Βόρεια Ιθάκη όπου εντοπίσθηκαν τα τελευταία κρούσματα και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η ιχνηλάτηση στα πλαίσια του του περιορισμού της μετάδοσης του ιού.

Ο κ.Στανίτσας επίσης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το ότι τα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε μικρά παιδιά ενώ δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η πηγή της μετάδοσης του ιού σε αυτά.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην Ιθάκη, ο κ. Στανίτσας ενημέρωσε ότι ξεκινούν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου με τους πρώτους 60 από τους 649 που είναι εγγεγραμμένοι στην λίστα με το ηλικιακό όριο 60-80.

“'Έχουμε θέσει έναν δύσκολο στόχο,όμως ευελπιστούμε έως το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί όλο το νησί”είπε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των δύο παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον covid-19 απάντησε ότι πρόκειται για δύο παιδιά απο την ίδια οικογένεια και ότι εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα και συμπλήρωσε ότι όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ιθάκη,12 έως σήμερα,ήταν με ήπια συμπτώματα.

Στην ερώτηση εάν περίμενε αύξηση των κρουσμάτων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη,απάντησε ότι θεωρούσε ότι δεν θα προέκυπτε κάτι τέτοιο,όμως με την άρνηση και την δυσπιστία που υφίσταται και τα δύο νησιά έζησαν την έξαρση του covid-19 και άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι.

“Είμαστε υποχρεωμένοι τόνισε,να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για να τα πάμε καλά,είναι λεπτές οι ισορροπίες που κρατάμε και στην οικονομία και στην κοινωνία,έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι,τα πράγματα δεν είναι απλά,μέσα σε μία εβδομάδα κοκκίνισε ολόκληρη η Κεφαλονιά και ετοιμαζόμαστε να κοκκινίσουμε και εμείς.

Ο κόσμος θα πρέπει να πειθαρχεί ,να παρέχει όλες τις πληροφορίες όσον αφορά τις επαφές του για να γίνεται σωστά η ιχνηλάτηση για να μπορέσουμε να προστατέψουμε και τους γύρω μας.

Έχει επέλθει η κόπωση στους περισσότερους όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόζονται,υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι δεν θα νοσήσουν και εκεί χάνεται λίγο η μπάλα.

Ο στόχος είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος όσο πιο γρήγορα γίνεται,για να μην έχουμε αυτό το άγχος,γι αυτό και εμείς ήμασταν οι πρώτοι μέσα στα 20 νησιά που δήλωσαν ότι επιθυμούν να μπουν στην διαδικασία των εμβολιασμών.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-532269953}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250