Ματιάτος: «Έργο ζωής η γεώτρηση για τα Ομαλά»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 19:24

Ματιάτος: «Έργο ζωής η γεώτρηση για τα Ομαλά»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Ομαλών  Σπύρος Ματιάτος.

Ο κος Ματιάτος έδωσε την εικόνα της περιοχής του, περιγράφοντας πως το χωριό είναι σκεπασμένο από χιόνι, όπως συμβούλεψε τον κόσμο να μην ξεχάσει τα μετρά και να διασκεδάσει με προσοχή και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα. Όπως τόνισε, παρά την πυκνή χιονόπτωση στην περιοχή, είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα με μηχανήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτικά προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ο αντιδήμαρχος μίλησε και για την γεώτρηση στην θέση «Λάμπη», χαρακτηρίζοντας το έργο πολύπαθο καθώς ξεκίνησε από την τέως κοινότητα Ομαλών από το 2005. «Τώρα έχει δρομολογηθεί, υπάρχει μελέτη, έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη  και είμαστε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης» υπογράμμισε. Παράλληλα υποστήριξε ότι επειδή πρόκειται για ένα κατεπείγον έργο μπορεί να υπάρξει και απευθείας ανάθεση, καθώς οι δημοπρατήσεις  είναι χρονοβόρες.

«Η αντιπολίτευση είναι  καλό να υπάρχει. Αλίμονο όμως να υπάρχει σε θέματα ζωής, γιατί το νερό είναι ζωή» επισήμανε ο κος Ματιάτος, απαντώντας προκαταβολικά σε όσους εκφράσουν αντιπολιτευτικό λόγο για την γεώτρηση.