Θεόφιλος για Μουσείο Σκλάβου: “ Ο Γιάννης Λυκούδης ακολουθεί την γραμμή του “αρχηγού” της παράταξης Ανουσάκη, ο οποίος πετάει την... μπάλα στην εξέδρα”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 10:01

Θεόφιλος για Μουσείο Σκλάβου: “ Ο Γιάννης Λυκούδης ακολουθεί την γραμμή του “αρχηγού” της παράταξης Ανουσάκη, ο οποίος πετάει την... μπάλα στην εξέδρα”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης συζητήθηκαν,η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στην Κεφαλονιά,η διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης σε τομείς αρμοδιότητας του Δήμου Αργοστολίου,ο Μυκηναικός τάφος των Τζανάτων,ο νέος διαβαθμιδικός διαπεριφερειακός ΦοΔΣΑ και άλλα τοπικά θέματα.

Συνοπτικά ο κ.Μιχαλάτος ανέφερε:

Για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κεφαλονιά,“Από την στιγμή που υπάρχει ελεύθερη διακίνηση και οι έλεγχοι όσων μας επισκέπτονται είναι μηδενικοί,είναι λογικό να μην μείνουμε αλώβητοι.

Στον Δήμο Αργοστολίου είχαμε δύο κρούσματα σε δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους με ελαφρά συμπτώματα.

Από την Δημοτική Αρχή αμέσως έγιναν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ,έγιναν έλεγχοι και θα επαναληφθούν και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις υπηρεσίες στον Ξενία, στις Τεχνικές

Υπηρεσίες δεν υπάρχει άλλο κρούσμα και ο Δήμος λειτουργεί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας απολυμαίνει τους χώρους αρμοδιότητας της και ο Δήμος τα σχολικά κτήρια.

Θεωρώ ότι η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο,έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί και αυτό είναι ενθαρρυντικό,μας έχει κουράσει αυτή η ιστορία ,όμως είναι σημαντικό για την έκβαση της πανδημίας να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες”.

Όσον αφορά το πως προέκυψαν τα κρούσματα covid-19 στους δύο Δημοτικούς υπαλλήλους,ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε ότι ο Δήμος είχε προβεί σε διαγωνισμό για την προμήθεια σάρωθρου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που επιλέχθηκε επισκεπτόμενος την αρμόδια υπηρεσία για να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προφανώς μετέδωσε τον υιό.

Πρόσθεσε δε, ότι στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο για να μην κλείσουν οι υπηρεσίες του, να εξυπηρετηθούν οι δημότες ,να συνεχίσει να λειτουργεί και να προχωρήσει το έργο του μπορεί να προκύψουν θέματα ανα πάσα στιγμή.

Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος να είναι λειτουργικός και σε ετοιμότητα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και τις ανάγκες των πολιτών,γι αυτό θα πρέπει όλοι να δείξουν ψυχραιμία και κατανόηση.

Όσον αφορά την λειτουργία ή μη τα σχολείων, ενημέρωσε ότι την αρμοδιότητα δεν την έχει πλέον ο Δήμος,έκλεισαν με εντολή Δημάρχου μόνο για απολυμάνσεις για δύο ημέρες.

Ερωτηθείς για τον Μυκηναικό τάφο των Τζανάτων,ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί ήδη δύο αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσει το έργο της συντήρησης και ανάδειξης του και θα επανέλθει ξανά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου μετά απο αίτημα της “Λαικής Συσπείρωσης”.

Τόνισε δε:”Είναι κοινό αίτημα όλων των Δημοτικών παρατάξεων και της τοπικής κοινότητας να αξιοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η μελέτη για τον τάφο στα Τζανάτα,το χρωστάμε στην ιστορία μας ,θα είναι ένα έργο που θα στηρίξει τον τουρισμό της περιοχής και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μην απενταχθεί απο το ΕΣΠΑ”.

Για την ανακοίνωση του κ. Γρηγορόπουλου, προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου για το τεχνικό πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου για το 2021,είπε το Λιμενικό Ταμείο λειτουργεί με τα έσοδα που λαμβάνει απο την χρήση των λιμανιών ,το 2020 λόγω της πανδημίας είχε από όλα τα λιμάνια 500.000 ευρώ έσοδα και το Ληξούρι είχε έσοδα 3000ευρώ.

Παρ 'όλα αυτά στο Ληξούρι και έργα έγιναν το 2020 και το Λιμενικό Ταμείο χρηματοδοτεί την λειτουργία στην περιοχή ευθύνης του για φωτισμό ,για καθαριότητα και τις ανάλογες συντηρήσεις που επιβάλλεται να γίνουν. Έχουν επίσης προταθεί στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ “ έργα για το λιμάνι Ληξουρίου και στην πραγματικότητα τα άλλα λιμάνια βοηθούν και επιχορηγούν το Λιμάνι αυτό.

Δήλωσε δε,ότι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου δεν έχει προφανώς σωστή ενημέρωση και ότι εάν είχε επικοινωνήσει με τον ίδιο θα γνώριζε πως έχουν τα πράγματα.

“Είναι καλό να ασχολούνται νέοι άνθρωποι με τα κοινά,όμως πρέπει να ενημερώνονται και σωστά”.τόνισε.

Για την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Γιάννης Λυκούδης απο την δημοτική παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” να μεταφερθεί το μουσείο Γερασίμου Σκλάβου στα Κουρκουμελάτα, ο κ. Μιχαλάτος είπε ότι ο κ. Λυκούδης προφανώς ακολουθεί την γραμμή του “αρχηγού” της παράταξης του του κ. Ανουσάκη,ο οποίος εξέφρασε αυτό το σκεπτικό από την πρώτη στιγμή.

Ο κ. Λυκούδης όπως ανέφερε ,γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το πνευματικό κέντρο Κουρκουμελάτων ανήκει στο Ίδρυμα “Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” που έχει δική του διοίκηση,έχει χαρακτηριστεί ως χώρος εκδηλώσεων και όχι ως μουσείο και τα 200 έργα του Γεράσιμου Σκλάβου είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να τοποθετηθούν εκεί λόγω έλλειψης χώρου.

Ο Δήμος Αργοστολίου είναι ο δικαιούχος παραλήπτης των 200 έργων του Σκλάβου που επιθυμεί να τα στεγάσει και να τα αναδείξει για όλη την Κεφαλονιά.

Είπε δε χαρακτηριστικά:”Όταν κάποιος κάνει αυτή την πρόταση είναι σαν να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Ο Νίκος Ανουσάκης πέταξε μία κορώνα για να δημιουργήσει πρόβλημα και εντυπώσεις και ο Γιάννης Λυκούδης ακολουθεί. Θεωρώ ότι ακολουθεί, αλλά δεν το πιστεύει γιατί και συγκροτημένος είναι και γνωρίζει λόγω επαγγέλματος, ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς περιουσιακά στοιχεία άλλων.

Όποιος ισχυρίζεται την μετεγκατάσταση τους στα Κουρκουμελάτα, είναι σαν να λέει ότι δεν θέλει την δωρεά Γεράσιμου Σκλάβου.

Θεωρώ ότι με αυτή την πρόταση που κάνει ο Γιάννης αδικείται και αδικείται όχι γιατί φταίει ο ίδιος, αλλά επειδή υπακούει στις εντολές του Νίκου Ανουσάκη.

Το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος αγοράσθηκε για τον πολιτισμό και είμαστε χαρούμενοι που θα το αξιοποιήσουμε ανάλογα”.

Τέλος για τον διαβαθμιδικό περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), αφού ενημέρωσε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου επίκειται συνάντηση του ίδιου με την περιφερειάρχη κα Κράτσα , επανέλαβε ότι η περιφέρεια λειτουργεί με έναν τρόπο που δεν είχε ξανασυμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια,μέχρι τούδε υπήρχε σεβασμός μεταξύ των δύο φορέων αυτοδιοίκησης ενώ τώρα προσπαθεί η περιφέρεια να καπελώσει τον Α΄Βαθμό αυτοδιοίκησης στα νησιά μας .

“Εμείς δεν θα το δεχτούμε-τόνισε-θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αποδείξουμε ότι πάνω απ όλα βάζουμε το συμφέρον των δημοτών μας.

Είναι ποτέ δυνατόν έναν χώρο που τον διαχειρίζεται η Κεφαλονιά να έρχεται από την Ζάκυνθο η Κα Μοθωναίου και κάποιοι άλλοι να τον διαχειριστούν χωρίς να έχουμε λόγο για την περιουσία την δικιά μας και να μην ξέρουμε ποιοί είναι και τι κάνουν;Θα έχουμε συνέχεια τις επόμενες ημέρες”.

Κλείνοντας συνέστησε σε όλους να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να μην αυξηθούν τα κρούσματα στο νησί μας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

 {https://soundcloud.com/user-46829938/mixalatos-inkefalonia-1039}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250