Θεόφιλος: "Γίνεται προσπάθεια να "βαλτώσει" η λειτουργία του Δήμου, εμείς όμως προχωράμε..." (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 09:09

Θεόφιλος: "Γίνεται προσπάθεια να "βαλτώσει" η λειτουργία του Δήμου, εμείς όμως προχωράμε..." (Ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νησί 93,9 και στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας.

Για τους δασικούς χάρτες ο κ. Μιχαλάτος τόνισε: “Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, πήρε μια απόφαση, και ζητάει την απόσυρση και την  παράταση στις ενστάσεις, αλλά και να ξεκαθαριστεί ότι στα Ιόνια δεν υπάρχει δημόσιο δασικό, υπάρχει ιδιωτικό δασικό. Θα κινηθούμε με τα θεσμικά όργανα ώστε να βρούμε τον αρμόδιο υπουργό για το πρόβλημα που υπάρχει”.

Για τις συναντήσεις στα Υπουργεία: “Συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Βορίδη, περιγράψαμε τα προβλήματα στον δήμο Αργοστολίου και γενικότερα στην Κεφαλονιά και με τον κ. Αυγενάκη, παρέα πάντα με τον βουλευτή κ. Καππάτο, που είναι πάντα δίπλα μας στις προσπάθειες που κάνουμε και που βοηθάει πάρα πολύ.  Στον κ. Αυγενάκη παραδώσαμε την μελέτη για τον στίβο. Συναντήθηκα επίσης και με τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών για τις αποζημιώσεις για τον Ιανό”.

Όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου και την προσπάθεια παράταξης της αντιπολίτευσης ώστε να αποσυρθεί το θέμα: “Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάχνουμε Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό γιατί είναι μονόδρομος ο Δήμος Αργοστολίου να προχωρήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά καινούργια έργα στον Δήμο Αργοστολίου. Είναι μία προσπάθεια, να παρακολλήσει το έργο του Δήμου, να μην προχωρήσει, να “βαλτώσει η λειτουργία του δήμου. Είναι ένας τρόπος ίδιος σε όλες τις συνεδριάσεις...Αυτό το αίτημα κάνει πάντα ο κ. Ανουσάκης, να αναβάλουμε το θέμα και να το ξαναδούμε σε πέντε μέρες”.

Για τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του Μυκηναϊκού Τάφου τόνισε: “Συμμερίζομαι την ανησυχία και του προέδρου του Πόρου και του κ. Μεταξά έχω κάνει και εγώ τα τηλέφωνά μου και έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου μήπως το έργο δεν προχωρήσει, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς”. 

Επίσης ο Δήμαρχος Αργοστολίου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά τον Βιολογικό Λειβαθούς, καθώς και για τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία στο Κορώνι.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό 

{https://soundcloud.com/user-46829938/939a}

 




00 inkefalonia general ad 300X250