Ληξούρι - Δ. Αραβαντινός για νέο ΦοΔΣΑ: “Ο τρόπος που λειτουργεί η κα Κράτσα είναι απίθανος και υποτιμητικός”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 10:17

Ληξούρι - Δ. Αραβαντινός για νέο ΦοΔΣΑ: “Ο τρόπος που λειτουργεί η κα Κράτσα είναι απίθανος και υποτιμητικός”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 καί στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Διονύσης Αραβαντινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ληξουρίου με την παράταξη”Ληξούρι-Παλική-Δράση -Προοπτική”.

Αντικείμενο της συνέντευξης ,τα προβλήματα που υφίστανται στο Δήμο Ληξουρίου.

Συνοπτικά:

Για τις διακοπές ρεύματος στο Ληξούρι,ανέφερε ότι κάποιες φορές αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μία τριτοκοσμική πολιτεία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Εδώ και χρόνια υπάρχει μία εμφανής εγκατάλειψη της Παλικής στο θέμα της ηλεκτροδότησης ,προφανώς τα προβλήματα οφείλονται στην κακή συντήρηση του Δικτύου.

Η τελευταία διακοπή ρεύματος προκαλεί έκπληξη ,γιατί όπως είπε,δεν είχαμε τέτοια καιρικά φαινόμενα που να δημιουργήσουν αυτό το πρόβλημα.

Σαφώς ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν του ότι το Ληξούρι είναι ο δεύετρος πληθυσμιακά δήμος της Κεφαλονιάς και δεν μπορούν να νιώθουν οι Ληξουριώτες και οι κάτοικοι των χωριών ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Οι συχνές διακοπές ρεύματος πέρα όλων των άλλων, προκαλούν και ζημιές σε συσκευές που ο καθένας καλείται να καλύψει,επιβάλλεται λοιπόν η συντήρηση του δικτύου να γίνεται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Όσον αφορά την παραγωγή έργου στο Ληξούρι,είπε ότι υπάρχει στασιμότητα, για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο τόνισε ότι το έχουν εγκαταλείψει,ο κ.Δημουλιός του οποίου έληξε η θητεία στην διοίκηση του νοσοκομείου,κατέβαλε άοκνες προσπάθειες και θεωρεί απώλεια το ότι δεν θα συνεχίσει το έργο του και ότι χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις για να μπορέσει να ανακτήσει την φήμη του και να φτάσει στο επίπεδο των 500-600 νοσηλειών του παρελθόντος.

Το Μαντζαβινάτειο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ανέφερε και καυτηρίασε τον επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ και την μία και μοναδική επίσκεψη του με τον βουλευτή κ.Καππάτο.

“Το νοσοκομείο χρειάζεται γιατρό για να καλύπτει νοσηλείες που δεν καλύπτει και όχι μοριακό αναλυτή.

Πρέπει να στηριχθεί,πρέπει να ξεφύγουμε από τα λόγια και να περάσουμε στίς πράξεις.

Ο κ.Καρβέλης,εάν αναγνωρίζει τα όσα έχει βιώσει η Παλική απο τους σεισμούς του 2014 έως σήμερα,θα έπρεπε να παραβρεθεί σε Δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει για το πως βλέπει αυτό το νοσκομείο να βελτιώνεται,αλλά αντίθετα ήρθε,είδε και απήλθε. Η υγεία στον νομό μας νοσεί,πέρα από κάποιες βαρύγδουπες ανακοινώσεις ,δεν βλέπω ουσιαστικά να παρεμβαίνει ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος να δώσει πειστικές λύσεις στα τεράστια κενά που υπάρχουν στην υγεία στο νομό μας.”επεσήμανε..

Για τον νέο Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμικό ΦΟΔΣΑ, είπε ότι η παράταξη της οποίας ηγείται και η παράταξη του κ.Βασίλη Ρουχωτά,έχουν ζητήσει από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμικό Φορέα Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων.

“Το ζήτημα της καθαριότητας είναι μέγιστο ζήτημα ,ανέφερε ,η Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας Κεφαλονιάς έχει χρόνο ζωής 35 χρόνων, σε όλο αυτό το διάστημα,λειτούργησε με αξιοπιστία και με σοβαρότητα όταν σε άλλα νησιά με μεγαλύτερο τουριστικό πρόσημο,όπως η Ζάκυνθος,η Κέρκυρα,η κατάσταση είναι χαοτική.

Το εκπληκτικό είναι ότι έρχονται να δημιουργήσουν έναν περιφερειακό φορέα την στιγμή που η ΕΔΑΚΙ με όσα προβλήματα και να αντιμετώπιζε ήταν σε ένα πολύ ψηλό επίπεδο και με μία σύμβαση με τον δήμο Αργοστολίου για την δημιουργία του τρίτου κυττάρου και με μία ανεξήγητη λογική της περιφερειάρχη να υφαρπάξουν όλο αυτό το πακέτο και να το δώσουν στην ΔΙΑΔΥΜΑ.

Είναι άκρως απαράδεκτο, ενώ είναι έτοιμη να δημοπρατηθεί η μελέτη για την αναβάθμιση του ΧΥΤΥ,να την παίρνει η κ.Κράτσα και να την δίνει σε άλλη εταιρεία έναντι ανταλλάγματος,

άκρως απαράδεκτο είναι και το ότι ζητά ακίνητη και κινητή περιουσία της ΕΔΑΚΙ να δοθεί στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ,μία περιουσία που δημιουργήθηκε με τα ανταποδοτικά τέλη των Κεφαλονιτών. Ο τρόπος που λειτουργεί η κ.Κράτσα είναι απίθανος και είναι και υποτιμητικός.

θεωρώ ότι είναι σε πολύ σωστή γραμμή η απόφαση της ΕΔΑΚΙ και του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου που δεν συμφωνούν. Δεν πρέπει να παραχωρηθεί τίποτα απο την περιουσία της ΕΔΑΚΙ στον νέο φορέα.

Όσο παραμένει το Ληξούρι στην Διαδημοτική Καθαριότητας Κεφαλονιάς (με ένα 10% ),οφείλει να προστατέψει αυτή την περιουσία,όπως και ο Δήμος Σάμης και ο δήμος Ιθάκης.

Ο νέος Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμικός ΦΟΔΣΑ όπως εύστοχα παρατήρησε και ο δημοσιογράφος κ.Μάνεσης, έχει έδρα την Κεφαλονιά μόνο στα χαρτιά,έχει την πρόεδρο στην Κέρκυρα,τον μηχανισμό στην Ζάκυνθο και το γενικό κουμάντο στην Αθήνα. Είναι σκανδαλώδες και προκλητικό.

Αυτό που λέμε εμείς και με επιστολή μας ζητήσαμε από τον δήμαρχο Ληξουρίου ,είναι ότι πρέπει να πάρουμε μία θέση εδώ και τώρα για όσα τεκταίνονται πίσω από την πλάτη μας όσον αφορά την διαχείριση των απορριμάτων “.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-315952834}




00 inkefalonia general ad 300X250