Θεόφιλος για ΦοΔΣΑ: “Η Περιφέρεια προσπαθεί να "καπελώσει" τους Δήμους - Είναι αλαζονικό να λέει ότι θα φτιάξει τα πράγματα, χωρίς να έχει καθόλου εμπειρία”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 13:11

Θεόφιλος για ΦοΔΣΑ: “Η Περιφέρεια προσπαθεί να "καπελώσει" τους Δήμους - Είναι αλαζονικό να λέει ότι θα φτιάξει τα πράγματα, χωρίς να έχει καθόλου εμπειρία”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ionian Galaxy και στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο ΦοΔΣΑ και την απόφαση να μην μετέχει ο Δήμος Αργοστολίου και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΦοΔΣΑ .

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τον νέο ΦΟΔΣΑ και την δημοπράτηση του εργοστασίου στον ΧΥΤΥ τονίζοντας πως:  “Δεν μου έχει τύχει ποτέ να θέλει ο 2ος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης να καπελώσει τον πρώτο και έχω εμπειρία 23 χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Περιφέρεια έρχεται σήμερα για να καπελώσει τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι διακριτοί όμως οι ρόλοι της Περιφέρειας και του πρώτου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και είναι αλαζονικό να έρχεται και να λέει ότι θα φτιάξει τα πράγματα, χωρίς να έχει καθόλου εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα”.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, επεσήμανε επίσης πως υπάρχει το παράδοξο “να απαγορεύει η Περιφέρεια να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις και να μας εγκαλεί τώρα γιατί απουσιάζαμε. Θα πρέπει να μας απαντήσουν τι θα πάρει ο Δήμος Αργοστολίου από το νέο Φορέα όταν δίνει ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ” και συνέχισε λέγοντας πως: “Απαιτούμε να μας δώσουν οδηγίες για το πως θα διασφαλίσουμε τους δημότες. Όλοι γνωρίζουν ότι πορεύομαι ως ανεξάρτητος Δήμαρχος και οι αντιδράσεις μας πάνω στο θέμα αυτό είναι μόνο από την αγωνία που έχουμε να μην βλάψουμε τα συμφέροντα των δημοτών μας” τόνισε επίσης πως “Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα και όλες τις δυνατότητες που έχουμε” ενώ πρόσθεσε ότι “ δεν θα έχει ευθύνη ο Δήμος Αργοστολίου αν δεν πάει καλά το έργο”.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλάτος προέβλεψε ότι θα υπάρξει αύξηση του κόστους για τους δημότες με το νέο ΦΟΔΣΑ, ότι θα υπάρξουν αυξήσεις με τις κινήσεις που κάνει η Περιφέρεια, παρόλο που η Περιφερειάρχης κα Κράτσα υποστηρίζει το αντίθετο.

Σε ό,τι αφορά την θέση της ΠΕΔΙ-ΙΝ  και του προέδρου της Αλέεξανδρου Παρίση τόνισε πως: “έχω στεναχωρηθεί με την στάση του Προέδρου της Αλέξανδρου Παρίση. Τον στηρίξαμε όλοι, όμως είναι Κεφαλονίτης και βλέπουμε πως δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς. Δεν είναι αργά να αλλάξει άποψη και να υπερασπιστεί τον αγώνα που κάνουμε”.

{https://soundcloud.com/user-46829938/7j6yreozshik}