Τραυλός, Λιβιτσάνης και Στανίτσας για το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 19:57

Τραυλός, Λιβιτσάνης και Στανίτσας για το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ευχηθούν στο κόσμο Καλά Χριστούγεννα . Και οι τρείς όμως έδωσαν μια πολύ ευχάριστη είδηση: Την δημιουργία του Οδυσσειακού Κέντρου στην Ιθάκη.

Σταύρος Τραυλός

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι μόλις χθες πέρασε από την οικονομική επιτροπή η ανάθεση της μελέτης και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμη. «Πολύ γρήγορα θα προκηρύξουμε το έργο. Υπάρχουν και τα χρήματα για να φτιάξουμε ένα σύγχρονο μουσείο στο εμβληματικό κτίριο του παλιού ειρηνοδικείου στην παραλία» υπογράμμισε και συνέχισε επισημαίνοντας ότι το Οδυσσειακό Κέντρο θα αναβαθμίσει την Ιθάκη, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν σε 3D την Οδύσσεια και τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Ο Κος Τραυλός ανέφερε και μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη, για το Μουσείο Αργοστολίου, καθώς και μετά από επικοινωνία με την Υπουργό Πολιτισμού προχωράει και δεν θα χρειαστεί η αλλαγή του γενικού πολεοδομικού σχεδίου κάτι που ήταν αρκετά πιθανό. «Τρέχουμε τις διαδικασίες για να έχουμε μουσείο» κατέληξε.

Θανάσης Λιβιτσάνης

Ο κος Λιβιτσάνης στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, συνηγόρησε στα λεγόμενα του κου Τραυλού ενώ επισήμανε ότι αυτή η εξέλιξη είναι δείγμα της καλής συνεργασίας με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Παράλληλα ανέφερε: «Τα επιστρεφόμενα χρήματα από τον έκπτωτο εργολάβο, οδεύουν στην Ιθάκη και θα χρηματοδοτήσουν την μελέτη και την επισκευή του κτιρίου που θα στεγαστεί το Οδυσσειακό Κέντρο».

Διονύσης Στανίτσας

Η τρίτη επιβεβαίωση ήρθε από τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά του, τονίζοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια ένα Οδυσσειακό Κέντρο. Ο κος Στανίτσας προσπάθησε να προσδιορίσει χρονικά, το πότε θα είναι έτοιμο και ανέφερε τα εξής: «Το 2021 θα είναι έτοιμη η μελέτη και μέσα στο 2022 θα είναι έτοιμο». Παράλληλα εξήγησε ότι το έργο έχει 2 φάσης, η μια αφορά την επισκευή του κτιρίου και η δεύτερη την ψηφιοποίησή του.

https://soundcloud.com/user-46829938/24-12-2020a