Πρώτη νίκη του Δήμου Αργοστολίου! "Φρένο" σε αυτούς που κίνησαν τις διαδικασίες μεταφοράς της περιουσίας της ΕΔΑΚΙ στο νέο ΦοΔΣΑ!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 15:28

Πρώτη νίκη του Δήμου Αργοστολίου! "Φρένο" σε αυτούς που κίνησαν τις διαδικασίες μεταφοράς της περιουσίας της ΕΔΑΚΙ στο νέο ΦοΔΣΑ!

Μια πρώτη – και σημαντική – νίκη του Δήμου Αργοστολίου και ταυτόχρονα μία θεσμική ήττα σε όσους θέλησαν με βίαιο τρόπο να υφαρπάξουν την περιουσία της ΕΔΑΚΙ και να την μεταβιβάσουν στον νέο ΦοΔΣΑ, αποτελεί η απόρριψη της διαπιστωτικής πράξης  για την μεταβίβαση της περιουσίας από το Εθνικό Τυπογραφείο, βάζοντας "φρένο" στις όποιες επιδιώξεις τους! 

Ουσιαστικά δηλαδή απορρίπτεται στο να περάσει η περιουσία της ΕΔΑΚΙ στην Παλλοστή, στα χέρια του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ).

Όλο αυτό κατέρρευσε, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Νόμος ήταν πρόχειρος, με το “έτσι θέλω” κάποιων και οι όλες διαδικασίες έγιναν με μία πρωτοφανή προχειρότητα.

Για την ιστορία η διαδικασία είχε ως εξής, στις 26 Νοεμβρίου, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης έστειλε την απόφαση που έλεγε ότι μεταβιβάζεται η περιουσία της ΕΔΑΚΙ στο νέο ΦοΔΣΑ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και η Περιφέρεια με την κα Κράτσα ότι όλα προχωρούν χωρίς προβλήματα, τελικά αυτή η απόρριψη της διαπιστωτικής πράξης από το Εθνικό Τυπογραφείο, δίνει στον Δήμο Αργοστολίου μία πρώτη αλλά σημαντική νίκη στην εναντίωσή του σε αυτή την βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας του.

Η έκδοση νέας απόφασης θεωρείται δεδομένη, αλλά ήδη έχει δημιουργηθεί προηγούμενο με τον Νόμο οποίος όπως φαίνεται “μπάζει” από όλες τις πλευρές!

Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα δεν θα είναι όπως υπήρχαν οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις, αφού έχει “πληγεί” πλέον η αξιοπιστία Υπουργείου και Περιφέρειας. 




00 inkefalonia general ad 300X250