Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Cosmos 96,5 απαντάει για το Γηροκομείο και άλλα θέματα της επικαιρότητας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 10:29

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Cosmos 96,5 απαντάει για το Γηροκομείο και άλλα θέματα της επικαιρότητας

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του Ραδιοφωνικού Σταθμού Cosmos 96,5. Ο καλεσμένος πριν αρχίσει να απαντά στα ερωτήματα, κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προστασίας, προκειμένου το νησί μας να διατηρηθεί καθαρό, χωρίς κρούσματα και να προφυλάξουμε τους δικούς μας.

  • Δεν υπάρχει θέμα με το Γηροκομείο

Ο δήμαρχος θέλησε να απαντήσει σε όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το γηροκομείο είναι παράνομο και δεν θα έπρεπε να φιλοξενούνται μέσα οι τρόφιμοι. «Η καταγγελία είναι από ένα ανύπαρκτο πρόσωπο και όλοι ξέρουμε ποιος κρύβεται από πίσω. Εμείς θελήσαμε να κάνουμε α αδύνατα δυνατά για να επιστρέψουν οι τρόφιμοι σπίτι τους. Ξεπεράσαμε πολλά προβλήματα, με μελέτες, εκκρεμότητες στις υποδομές και αντιμετωπίσαμε τα πάντα για να γίνει η μετακίνηση. Δεν θα κάναμε ποτέ κάποια ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τους τρόφιμους και τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα θέμα και οι καταγγελίες έχουν ως αποκλειστικό στόχο να πλήξουν την Δημοτική Αρχή» υποστήριξε ο δήμαρχος.

–Έχουμε έτοιμες κυκλοφοριακές μελέτες

Για τους δρόμους του δήμου και για τις έτοιμες μελέτες που υπάρχουν, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, μίλησε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως θα πρέπει πρωτίστως να καλυφθούν οι ζημιές από τον ΙΑΝΟ και να γίνει προσπάθεια να είμαστε πλήρως έτοιμοι για την τουριστική σεζόν.

  • Πρέπει να επιλέξουμε τι μορφή ενέργειας θέλουμε

Ο κος Μιχαλάτος αναφερόμενος στο θέμα των ανεμογεννητριών επισήμανε ότι πρέπει όλοι να αποφασίσουμε ποια μορφή ενέργειας θέλουμε να έχουμε. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί αν πράγματι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν προβλήματα. Για τις τελευταίες ανεμογεννήτριες και όλες τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο δήμαρχος ήταν σαφής: «Το έργο έχει γίνει. Αν δεν τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες ούτε οι βάσεις τους θα εξαφανιστούν ούτε οι δρόμοι που άνοιξαν» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να ερευνηθούν τα αίτια των πλημμυρών.

  • Δεν μπορούσαν να προσληφθούν καθαρίστριες χωρίς το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Το θέμα των σχολικών καθαριστριών, που είχε συζητηθεί και σε δημοτικό συμβούλιο σχολίασε ο κος Μιχαλάτος υπογραμμίζοντας πως βάσει τις προκήρυξης πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και οι αλλοδαπές που υπέβαλλαν αίτηση δεν το είχαν. «Έγινε αρχικά η πρόσληψη και όταν έγινε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι εννέα καθαρίστριες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Δεν μπορούσαμε να παρανομήσουμε, καθώς υπήρχαν άλλες γυναίκες που τηρούσαν τις προϋποθέσεις και πίεζαν να τηρηθεί η νομοθεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου και τα εγκαταλελειμμένα κτήρια του δήμου απασχόλησαν την συζήτηση όπου και εκεί ο δήμαρχος ήταν σαφής. «Τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου ήταν περισσότερα από πέρυσι. Σύντομα θα γίνει απολογισμός» ήταν η απάντησή του ενώ για το θέμα των κτιρίων υπογράμμισε πως: «Το κτίριο τις αστυνομίας ανήκει στο δημόσιο και έχουμε ζητήσει να κατεδαφιστεί. Κτίρια όπως ο θαλασσόμυλος και άλλα, ο δήμος θέλει να τα αξιοποιήσει και γίνονται ενέργειες».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο τη ηχητικό της συνέντευξης του Δημάρχου Αργοστολίου 

{https://soundcloud.com/user-46829938/4-11-2020a}

Πηγή: 965.gr