Θεόφιλος: “Προχωράμε στην αξιοποίηση του αγκυροβόλιου της Αγίας Πελαγίας με δημοπρασία, ώστε να δοθεί σε ιδιώτη”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 13:35

Θεόφιλος: “Προχωράμε στην αξιοποίηση του αγκυροβόλιου της Αγίας Πελαγίας με δημοπρασία, ώστε να δοθεί σε ιδιώτη”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ionian Galaxy στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας.

Για το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών τόνισε πως: “Είναι θέμα νομοθεσίας και δεν είναι τι θα αποφασίσουμε εμείς. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, διότι ο Νόμος είναι σαφής και επιτρέπει μόνο σε Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για να προσληφθούν. Κάναμε τις προσλήψεις για ένα μήνα για να καλύψουμε το κενό και μετά πρέπει να κάνουμε τον διαγωνισμό από την αρχή”.

Όσον αφορά τον δρόμο στο Κορώνι δήλωσε: “Έγινε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και τον Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο μου. Προσπαθούμε να βρούμε λύση με διάλογο, διαφορετικά ο Δήμος θα κινηθεί νομικά. Θα μεταβούμε τις επόμενες ημέρες με την Τεχνική Υπηρεσία στο Κορώνι, για να δούμε αν μπορεί να γίνει έργο”.

Για την καθαριότητα του σχολείου στα Βλαχάτα: “Έθεσε θέμα καθαριότητας ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. Η καθαρίστρια που είναι εκεί όλα αυτά τα χρόνια, έκανε και με το παραπάνω την δουλειά της χωρίς κανένα πρόβλημα, Ενισχύσαμε με μία εργαζόμενη του Δήμου και πιστεύω ότι το πρόβλημα λύθηκε”.

Για την επιγραφή “I love kefalonia”: “Η Τουριστική επιτροπή κάνει αθόρυβα το έργο της. Καλούμε συνέχεια κόσμο για να διαφημίσουν την Κεφαλονιά, σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η πινακίδα., Εγώ Θα εκτελώ τις αποφάσεις της τουριστικής επιτροπής. Θεωρώ ότι η πινακίδα έκανε καλό, έγινε αντικείμενο φωτογραφιών και σχολίων και τάραξε τα νερά. Και θα έχουμε μόνο καλά αποτελέσματα απο όλο αυτό. Σε αυτούς που έχουν παράπονο και διαμαρτύρονται τους λέω να έχουν εμπιστοσύνη στην τουριστική επιτροπή. Και όπως με ενημέρωσε η τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη, αναμένουμε πολλά Κρουαζιερόπλοια του χρόνου και πρέπει να ετοιμαζόμαστε”.

Για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην παραλιακή του Αργοστολίου: “Υπάρχει θέμα διότι μετά τα έργα ανάπλασης στην πλατεία και στους κοινόχρηστους χώρους που έγιναν Παναγή Βαλλιάνου και Πλατεία, όλα τα νερά οδηγούνται στην παραλία και έχει μεγαλώσει η ποσότητα του νερού στον συγκεκριμένο χώρο. Μίλησα με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ. Γασπαρινάτο και με τον Πρόεδρο κ. Σπαθή και με ενημέρωσαν και υπάρχει μελέτη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που είχε κάνει η ΕΥΔΑΠ και θεωρείται ότι ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας και δεν μπορεί να φύγουν τα νερά. Δεν είναι θέμα καθαριότητας των φρεατίων και προσπαθούμε να βρούμε λύση με βάση την μελέτη αυτή. Πάντως αν υπάρχει θέμα με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”

Για την κυκλοφοριακή μελέτη στο Αργοστόλι: “Μόλις ολοκληρωθούν τα τεχνικά δελτία για τα έργα του ΙΑΝΟΥ, θα ασχοληθούμε με αυτό”.

Αναφορικά με τα έργα αποκατάστασης από τον ΙΑΝΟ: “Θα φτιάξουμε μελέτες. Για την ακρίβεια θα "βομβαρδίσουμε" τον βουλευτή με μελέτες και ας ελπίσουμε το Υπουργείο να έχει την θέληση να βοηθήσει”.

Κλείνοντας την συνέντευξη αναφέρθηκε στο αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας: “Δεν προχωράει όπως πρέπει και γι' αυτό τον λόγο, προχωράμε την διαδικασία αξιοποίησή του με δημοπρασία, ώστε να δοθεί σε ιδιώτη. Αν λειτουργήσει θα τονώσει επιχειρηματικά την περιοχή”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

{https://soundcloud.com/user-46829938/guy0ijmkoefk}

 




00 inkefalonia general ad 300X250