Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 13:22

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα του «ΙΑΝΟΥ», παρουσιάζοντας την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή του.

«Λάσπη, λάσπη παντού» ανέφερε με απόγνωση ο κος Ζαφειράτος και εξήγησε ότι τα μηχανήματα που δουλεύουν εκεί παίρνουν την λάσπη και την πηγαίνουν σε ένα ύψωμα, ενώ παράλληλα έχουν διαβεβαιώσεις ότι εκεί που τοποθετούνται η λάσπη και τα μπάζα, σε μια ενδεχόμενη βροχή δεν θα κατέβουν εκ νέου στο χωριό.

Ο πρόεδρος επισήμανε ότι οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί ακόμα ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν οικογένειες – περίπου 40- που μένουν σε συγγενείς και φίλους, καθώς τα σπίτια του έχουν καταστραφεί. «Υπάρχουν σπίτια που το νερό έφτασε μέχρι τα παράθυρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι και το λιμάνι είναι σε άθλια κατάσταση και παράλληλα επισήμανε ότι όλα αυτά που βιώνουν θα τα αναφέρει και στον κο Πλακιωτάκη μόλις επισκεφθεί το χωριό. «Το κράτος πρέπει να βοηθήσει άμεσα όσους έχουν πληγεί από την κακοκαιρία» τόνισε.

Ο κος Ζαφειράτος δεν μάσησε τα λόγια του και ανέφερε ότι αρκετά από τα σπίτια έχουν χτιστεί μέσα στον κάμπο και αυτά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Επίσης, υπογράμμισε ότι το χωριό είναι ανοχύρωτο και δεν μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους το τελευταίο διάστημα βοηθάνε την Αγία Ευφημία και έκανε έκκληση για μια ακόμα φορά να έρθει βοήθεια προκειμένου να καθαριστεί το χωριό.

Πηγή: 965.gr




00 inkefalonia general ad 300X250