Στα Υπουργεία Εσωτερικών & Πολιτισμού ο Κατσιβέλης - Τι ζήτησε

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 09:49

Στα Υπουργεία Εσωτερικών & Πολιτισμού ο Κατσιβέλης - Τι ζήτησε

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι σημερινές επαφές του Δημάρχου Ληξουρίου στην Αθήνα.

Το πρωί ο Δήμαρχος επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την Υπηρεσιακή Γραμματέα κυρία Βαλατσού με την οποία συζήτησαν τα θέματα των αποζημιώσεων των πληγέντων από το Μεσογειακό κυκλώνα "Ιανό" καθώς και την περαιτέρω συνεργασία Υπουργείου και Δήμου στην κατεύθυνση δρομολόγησης των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από τις δύο πλευρές για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μαζί με το βουλευτή του Νομού κ.Καππάτο επισκέφθηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού και συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα κ. Διδασκάλου.

Ο Δήμαρχος έχοντας την απόλυτη συμπαράσταση από το Βουλευτή κατέθεσε τα εξής αιτήματα:

α) τη χρηματοδότηση για την ολική αναστήλωση και ανάδειξη της περιοχής του Ταφιού και της αρχαίας Πάλλης
β)τη στήριξη για τη συνέχιση των ανασκαφών που γίνονται στο Βουνί του Σκινιά
γ) την άμεση ενίσχυση με μηχανικούς της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς για τις απαραίτητες αυτοψίες και μελέτες για τη διάσωση των διατηρητέων εκκλησιών της Παλικής και ιδιαίτερα του Βυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου Κοντογενάδας , δ)την υποστήριξη του Υπουργείου στο θέμα της αποκατάστασης της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, παρόλο που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αφού αποτελεί σπουδαίο μνημείο Πολιτισμού για τον τόπο μας.

Τέλος κατατέθηκε αίτημα δημιουργίας σε συνεργασία με το Δήμο χώρου που θα φιλοξενήσει τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής της Παλικής.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κύριος Διδασκάλου έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της περιοχής του Ληξουρίου καθώς υπηρέτησε την περίοδο των σεισμών το 2014.

Γιώργος Κατσιβέλης

120395085 3377122892334046 8993362219887821154 n