Λαϊκη Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Συνεχίζονται οι εν κρυπτώ συνεδριάσεις της ΠΙΝ με επιχείρημα την υγεία των παιδιών τους!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:48

Λαϊκη Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Συνεχίζονται οι εν κρυπτώ συνεδριάσεις της ΠΙΝ με επιχείρημα την υγεία των παιδιών τους!

Με 18 ψήφους υπέρ και 17 κατά, το Περιφερειακό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη. Κατά τη διαδικασία ο Πρόεδρος ψήφισε τελευταίος περιμένοντας, όπως είπε, το πλειοψηφικό ρεύμα. Έτσι ενώ ο ίδιος είχε εισηγηθεί τη δια ζώσης συνεδρίαση και επικαλούμενος τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, θεώρησε πλειοψηφικό το 18 και όχι το 17 και ψήφισε υπέρ της διαδικασίας της τηλεδιάσκεψης διαμορφώνοντας το τελικό 19-17.

Είναι πολιτική υποκρισία και πολιτικός κυνισμός όταν στην ίδια ακριβώς συνεδρίαση, από τη μια υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, καταψήφισαν την πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού, την αύξηση αιθουσών διδασκαλίας και μείωση του αριθμού των μαθητών, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και την αύξηση κόστους για τη μεταφορά των μαθητών, από την άλλη αρνήθηκαν τη δια ζώσης συνεδρίαση του Π.Σ. με το επιχείρημα ότι “προστατεύουν την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους”!

Το γεγονός ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών και άλλων Περιφερειακών Συμβουλίων συνεδριάζουν με φυσική παρουσία των μελών τους, ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για την ουσιαστική δια ζώσης συνεδρίαση του Π.Σ., όπως άλλωστε προβλέπει η σχετική Π.Ν.Π., σε κατάλληλο χώρο και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας, αντίστοιχοι χώροι στα άλλα νησιά), αποδεικνύει ότι η τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιείται από την Περιφερειακή Αρχή, ως άλλοθι εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες.

  • Αποκρύπτουν τη συζήτηση σοβαρών ζητημάτων για τις λαϊκές οικογένειες, που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Καταργούν και τις ελάχιστες δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης που είχαν αφήσει οι διαδοχικοί νόμοι Καλλικράτης, Κλεισθένης και ο πρόσφατος νόμος Θεοδωρικάκου, υλοποιώντας τη βασική κυβερνητική κατεύθυνση που καθιστά τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια διακοσμητικά όργανα.
  • Καλύπτουν τον ευτελισμό των διαδικασιών, με την προχειρότητα που έρχονται τα θέματα, είτε στην Οικονομική Επιτροπή είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι της Περιφερειάρχη εισηγούνται θέματα, χωρίς να ξέρουν τι θέμα εισηγούνται, απαντάνε άλλα αντί άλλων, φέρνουν εισηγήσεις παραμονές των συνεδριάσεων, αλλάζουν τα θέματα την ώρα της συνεδρίασης, αποσύρονται εισηγήσεις, εισηγήσεις μεγάλων ποσών και μεταφοράς ή κατάργηση έργων έρχονται χωρίς καμία τεκμηρίωση ώστε να μπορεί να μελετήσει και να τοποθετηθεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος.
  • Γενικεύονται και σταθεροποιούνται, εκφυλιστικά φαινόμενα, όπως να συνδέονται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με το Συμβούλιο, δια τηλεφώνου και να ψηφίζουν ενώ βρίσκονται σε άλλους χώρους ή υποχρεώσεις, να κλείνουν τις κάμερες του υπολογιστή, και να μην ξέρουμε τελικά που και ποιοι συμμετέχουν στη συνεδρίαση.

Ο βασικός όμως λόγος, των εν κρυπτώ στην ουσία συνεδριάσεων, είναι να αποφεύγουν την “ενοχλητική” για τα μεγάλα συμφέροντα και τις δυνάμεις που πολιτικά τα υπηρετούν, παρουσία των φορέων, των Σωματείων, των Συλλόγων του λαϊκού κινήματος. Πολύ πρόσφατα μάλιστα, η Περιφερειακή Αρχή χαρακτήρισε τη μαζική παρουσία του λαού στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κεφαλονιά για το θέμα των εξορύξεων ως “έλλειψη πολιτικού πολιτισμού”.

Με αυτές τις μεθόδους, θα λάβουν αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την εξόρυξη υδρογονανθράκων, την παράδοση του φυσικού πλούτου, την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των χρημάτων του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης, των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, των νέων δυσβάσταχτων αντιλαϊκών μέτρων που θα πληρώσει ο λαός μας στα Ιόνια νησιά.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” καταγγέλλουμε, ως ελάχιστη στάση διαμαρτυρίας, τη συνέχιση αυτής της παρωδίας. Ζητάμε για άλλη μια φορά να συγκληθεί το Π.Σ. δια ζώσης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καλούμε τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κάθε μέλος του ξεχωριστά να σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτήν την κατάσταση.

Η λύση και η διέξοδος βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση. Αυτή είναι που φοβούνται. Οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, αυτή η τεράστια δύναμη να βγει στο προσκήνιο.

                                                                                                                                                                                                                                                                     15.09.2020




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ