Η ΑΝΑΣΑ στην εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 21:16

Η ΑΝΑΣΑ στην εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

 

Η ΑΝΑΣΑ στην εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Στην σημαντική και ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο 25/7/2020 στο Άλσος του Κουτάβου στο Αργοστόλι ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Αίνου παρέστησαν ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ και πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την Φωτορύπανση και Αστροπαρατήρηση, και την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης για την καθιέρωση του Αίνου ως «Διεθνούς Πάρκου Σκοτεινού Ουρανού» (International Dark-Sky Association).

Ένα «Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού» είναι μια περιοχή που διαθέτει εξαιρετική ή/και διακεκριμένη ποιότητα νυχτερινού ουρανού και ένα νυχτερινό περιβάλλον που προστατεύεται ειδικά για την επιστημονική φυσική, εκπαιδευτική, πολιτιστική κληρονομιά και την αναψυχή. Θα πρόκειται για το πρώτο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού που θα ανακηρυχθεί στην Ελλάδα.

Ο  Θεόδωρος Γαλιατσάτος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ με τον Φορέα, στη στήριξη και χρηματοδότηση μιας σειράς προτάσεών του μέσω του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η στήριξη με 326.000 € για την δημιουργία του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Ο Φορέας, αν και τυπικά έχει ήδη καταργηθεί μέσω του αντιπεριβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη, συνεχίζει την δραστηριότητά του για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του Αίνου. Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει να στηρίζει την αναγκαιότητα της λειτουργίας του, τις δράσεις του και τις πρωτοβουλίες του, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες: