Για την 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 21:36

Για την 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 η 7η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας , κος Αλεξάκης.

Κατά την διάρκεια της συζήτηση ο κος Αλεξάκης αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη συμμετοχή και στην επιτυχία του Ταχύρυθμου Προγράμματος Επιμόρφωσης για την εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων , με πρωτοβουλία της ΠΙΝ σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το Πρόγραμμα βαίνει προς την λήξη του και ήδη αποστέλλονται τα Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, ο κος Αλεξάκης τόνισε την σημασία της διαρκούς ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό και μίλησε για τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται από θεσμικά και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΙΝ, σε συνεργασία με τοπικούς τουριστικούς φορείς όλων των κλάδων.

Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού διαβεβαίωσαν ότι η εκμίσθωση των Ξενοδοχείων Καραντίνας βρίσκεται σε στάδιο τελικών υπογραφών, ενώ η μεταφορά πιθανών κρουσμάτων στα ξενοδοχεία καραντίνας θα πραγματοποιείται με ευθύνη της Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αρχικής αστοχίας της σχετικής ΚΥΑ, η οποία επιφόρτιζε με αυτή την αρμοδιότητα τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Επιπλέον, ο κος Θεοχάρης ανακοίνωσε πως διορθώθηκε το σφάλμα στην πλατφόρμα healthfirsttourism.gr, του Υπουργείου Τουρισμού, μέσω της οποίας αποδίδεται το ειδικό Σήμα Πιστοποίησης «Health First», στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα. Υπήρχε πρόβλημα με τα ΜΗΤΕ προ του 2011. Η διαδικασία πιστοποίησης θα γίνεται πλέον με την καταχώρηση του ΑΦΜ.

Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης όλων των εποχικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

Από το Γραφείο Τύπου

 


Ετικέτες: