Ο Τάσος Τζωρτζάτος στο Inkefalonia 103,9: «Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε και κάτι στα Διλινάτα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 10:19

Ο Τάσος Τζωρτζάτος στο Inkefalonia 103,9: «Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε και κάτι στα Διλινάτα»

 Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, μίλησε στην εκπομπή του INKEFALONIA 103,9 “Μέρα Μεσημέρι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για τα ζητήματα του χωριού του και τις προσπάθειες που κάνει τόσο ο ίδιος, όσο και οι κάτοικοι των Διλινάτω, ώστε το χωριό να έχει μία καλή εικόνα παρά τα όποια προβλήματα έχει δημιουργήσει η Πανδημία του Κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τζωρτζάτος αναφέρθηκε:

Πρέπει με αφορμή αυτή την δύσκολη συγκυρία της Πανδημίας του Κορονοϊού να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι και ο πρωτογενής τομέας. Ειδικά η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που παράγει τα πάντα άρα πρέπει όλο αυτό να το δούμε σε άλλη βάση. Και τα Διλινάτα με τα τρία τυροκομία τα οποία εξαρτάται τα ¾ της μεταποίησης του γάλακτος στο νησί.

-Για την Καθημερινότητα στο χωριό και υπευθυνότητα που έχει ως πρόεδρος

Αν ένας πρόεδρος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με μία Κοινότητα όπως είναι τα Διλινάτα που υπάρχουν πολλές απαιτήσεις, χάνει τον... ύπνο του. Είμαστε μία Κοινότητα που ο Πρόεδρος διαχειρίζεται τα 2000 ευρώ το χρόνο λεφτά της παγίας, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ολόκληρη την χρονική περίοδο. Παλεύουμε για την καθημερινότητα και με την συνδρομή του αντιδημάρχου καθαριότητας Σπύρου Σαμούρη να τα καταφέρουμε να έχουμε ένα χωριό καθαρό και τακτοποιημένο. Δυστυχώς τα χωριά κατά το παρελθόν ήταν παρατημένα τελείως. Υπάρχει εθελοντική εργασία και εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς του ανθρώπους που βοηθούν και προσπαθούν. Έχουμε ενεργοποιήσει μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας στον εθελοντισμό ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα και προχωράμε πολλά πράγματα με τα χρήματα των ΑΠΕ που προσπαθούμε αυτά να τοποθετηθούνε σωστά και να βελτιωθούμε και τουριστικά, αλλά να βελτιώσει και την ποιότητα ζωής την δική μας. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε κάθε συγχωριανό μας, είτε μας ψήφισε, είτε δεν μας ψήφισε.

-Για τις μελέτες που αφορούν την ανάπτυξη του χωριού

Όταν αναλάβαμε, η επιεικότερη λέξη που μπορώ να πω ήταν ότι αναλάβαμε ένα χάος, καθώς δεν υπήρχε ούτε καλαθάκι για τα σκουπίδια στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ξεκινήσαμε ουσιαστικά από το μηδέν με μία παρατημένη κατάσταση όσον φορά την καθημερινότητα. Πλέον προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, με καθημερινές εργασίες στο χωριό. Προσπαθούμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε κάτι.

Για να πετύχει όμως ένας πρόεδρος, πρέπει να υπάρχει και μία δημοτική Αρχή που σε αφουγκράζεται και βοηθάει και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, που απο την αρχή της θητείας μου είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και μου είχε πει ότι τώρα ασκούμε διοίκηση και πρέπει να πάμε το χωριό πολλά βήματα μπροστά. Και πραγματικά με την Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε πράγματα για το χωριό.

Πλέον κάτσαμε ως συμβούλιο και είδαμε πως από τις ΑΠΕ έχουμε στον προϋπολογισμό μας κάποια χρήματα, που τα προηγούμενα εννέα χρόνια η δημοτική Αρχή του κ. Παρίση στέρησε ακόμα και αυτά τα πενιχρά χρήματα που προέρχονται από την ΣΑΤΑ.

-Τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα στο χωριό και τι προβλέπεται να γίνει στο άμεσο μέλλον

Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Διονύση Μινέτο για την σημαντική συνεισφορά του στους στόχους που βάζουμε ως τοπική Κοινότητα.

Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου έχει δημιουργήσει μέσα σε 10 μήνες πάρα πολλές μελέτες. Ως Κοινότητα Διλινάτων θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στην πηγή και θα πιούμε νερό, διότι έχουν ολοκληρωθεί πέντε μελέτες.

Την μελέτη για την ολοκλήρωση του Γηπέδου Διλινάτων

Η μελέτη ύδρευσης και αλλαγής αμιαντοσωλήνων στην περιοχή των Διλινάτων

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Διλινάτων τοποθέτηση αντικραδασμικού συνθετικού τάπητα υψηλής ποιότητας.

Έχει προχωρήσει η μελέτη του Νεκροταφείου Διλινάτων. Ενός χώρου ιερού πεντέμισι στρεμμάτων που θα προβούμε στην τσιμεντόστρωση των διαδρόμων του.

Στο χωριό προχωράνε πράγματα και σε λίγο θα περάσει και μία μεγάλη μελέτη που θα αλλάξει την εικόνα του χωριού και αφορά σε πάνω 2.500 τ.μ. πλακοστρώσεις στα 18 σοκάκια του χωριού. Είναι μία μελέτη που υλοποιεί η τεχνική υπηρεσία και να αναδείξει το χωριό μας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Σπαθή που θέλω να ευχαριστήσω, καταφέραμε και κάναμε επέκταση ενός δικτύου αγωγού ύδρευσης μήκους 386 μέτρων ώστε άνθρωποι που είχαν πρόβλημα σε ζήτημα ύδρευσης,  να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Έχουμε άψογη συνεργασία και με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Τραυλό και με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και καταφέραμε και βάλαμε στο επικίνδυνο σημείο της επαρχιακής οδού που είχε συμβεί και ατύχημα, 120 μ. προστατευτικά και μπάρες.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του

 




00 inkefalonia general ad 300X250