Νίκος Φραντζής: «Casus belli η μεταφορά σκουπιδιών στην Κεφαλονιά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 09:35

Νίκος Φραντζής: «Casus belli η μεταφορά σκουπιδιών στην Κεφαλονιά»

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αργοστολίου, Νίκος Φραντζής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σχολιάζοντας  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την καραντίνα και την υπόθεση με τον ΦοΔΣΑ.

Η πρώτη τοποθέτηση του κου Φραντζή αφορούσε την υποστελέχωση του δήμου η οποία ακόμα υφίσταται. Όπως ανέφερε το επόμενο διάστημα θα γίνουν κάποιες προσλήψεις αλλά θα είναι ορισμένου χρόνου και το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Επιπλέον έδωσε τα εύσημα στο υπάρχον προσωπικό και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το υπάρχον προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν».   Επίσης ο κος Φραντζής αναφέρθηκε και στις μελέτες που εκπονούνται αυτή την στιγμή και τόνισε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο υπάρχει προθεσμία από την Περιφέρεια να  ολοκληρωθούν  κάποιες μελέτες. «Μέχρι το Σεπτέμβριο έχουμε την δυνατότητα να ολοκληρώσουμε μελέτες και να είμαστε σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Την περίοδο της μεγάλης καραντίνας, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβει ο δήμος» αποκάλυψε ο κος Φραντζής και συμπλήρωσε πως τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με άδειες ειδικού σκοπού, τηλεργασία κ.α.

Στο πολύ σοβαρό θέμα του ΦοΔΣΑ ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την προσωπική  άποψή του, καθώς όπως θύμισε ήταν από τα στελέχη, που το 1985, μαζί με τον μελετητή  πήγαιναν στα χωριά για να πείσουν τον κόσμο για την χρησιμότητα της Διαδημοτικής.  «Ήμασταν όλοι περήφανοι για την Διαδημοτική και την διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς ήμασταν οι πρώτοι στην Ελλάδα» τόνισε.

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα ο κος Φραντζής υπογράμμισε αρχικά, ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν και από τον Δήμο και από τον βουλευτή είναι σωστές, αλλά δυστυχώς όλοι πιάστηκαν εξ απήνης.   Κατέθεσε την άποψή του για το πώς πρέπει να λειτουργεί η διαχείριση των απορριμμάτων και επισήμανε: «Η διαχείριση των σκουπιδιών πρέπει να ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό μοντέλο. Το κράτος σχεδιάζει, η Περιφέρεια διαχειρίζεται και οι φορείς υλοποιούν. Οι φορείς δεν θα πρέπει να είναι η Περιφέρεια αλλά οι Δήμοι. Πρέπει να υπάρχει μια περιφερειακή διαχείριση. Επιτελικά!».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε ο Δήμος, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και ο καλεσμένος τόνισε πως:  «Αν έχει θετική έκβαση ο δικαστικός αγώνας, όλο το οικοδόμημα του ΦοΔΣΑ θα καταρρεύσει, όμως η Κεφαλονιά πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα. Δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω».

Τέλος, ο κος Φραντζής υπογράμμισε ότι σε αυτό το θέμα, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη ήταν μια γροθιά. Αναγνώρισε και την στήριξη της αντιπολίτευσης και χαρακτηριστικά  τόνισε: «Μέσα από αυτή την διαδικασία η Κεφαλονιά αναγνωρίστηκε και ισχυροποιήθηκε». Δεν παρέλειψε να πάντως να αναφέρει ότι είμαστε σε μια εξελικτική διαδικασία και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Λευκάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» την μεταφορά σκουπιδιών από άλλα νησιά στην Κεφαλονιά.

πηγή: 965.gr




00 inkefalonia general ad 300X250