Διονύσης Στανίτσας: «Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς και τα κέρδη από αυτήν θα φανούν τα επόμενα χρόνια»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 09:49

Διονύσης Στανίτσας: «Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς και τα κέρδη από αυτήν θα φανούν τα επόμενα χρόνια»

Συνέντευξη στον Δήμαρχο Ιθάκης 

Συνέντευξη στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, παραχώρησε ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας με αφορμή την παράδοση 14 πίλαρ στο λιμάνι του Βαθέως, αλλά και τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το νησί.

  • Για την Τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα. Φώφη Γεννηματά με τους Δημάρχους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όσον αφορά το άρθρο 93 του Περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου.

Για την Τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ο κ. Στανίτσας τόνισε πως: «Η κα Γεννηματά ζήτησε και της κάναμε ενημέρωση για το άρθρο 93 και τι προβλήματα μας δημιουργεί, ενώ ακριβώς την ίδια σύσκεψη είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελο. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο εμένα είναι η τιμολογιακή πολιτική και η διαφοροποίηση της λειτουργίας που μπορεί να γίνει όσον αφορά την ΕΔΑΚΙ, γιατί ως τώρα είχαμε ένα πρότυπο λειτουργίας που δεν πρέπει να χαθεί. Αυτό που με απασχολεί είναι πως από το Νομό μας, γιατί και η Ιθάκη ανήκει στο νομό μας, είναι που χάνουμε πράγματα. Και η έντονη διαφωνία μου ήταν πως δεν δόθηκε χρόνος διαβούλευσης για να κάτσουμε κάτω να τα βάλουμε κάτω να συνεργαστούμε και έγιναν όλα γρήγορα, χωρίς να ακούσουν τις δικές μας απόψεις και τις διαφωνίες μας γι’ αυτό το θέμα. Το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει επερωτήσεις και θα ζητήσει και τροποποιήσεις πάνω στο άρθρο αυτό».

IMG 20200509 114357

-Για την παράδοση 14 Pillar στο Λιμάνι του Βαθέως

«Αυτό το έργο ξεκίνησε το 2016, είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, πέρασαν 3-4 χρόνια. Κατηγορήθηκα το καλοκαίρι του 2019 ότι τα είχα κάνει “πλακάκια” με τους επαγγελματίες που μοιράζουν νερό στο λιμάνι και προχθές που παρέδωσα το έργο στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Θεόφιλο Μιχαλάτο, έφυγε ένα βάρος από πάνω μου.

Πλέον τα πίλαρ είναι έτοιμα, με νερό και ρεύμα, το λογισμικό έχει ολοκληρωθεί και οι κάρτες βρίσκονται στο Λιμενικό Ταμείο μαζί με το μηχάνημα και πλέον ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου συντονίζει την διαδικασία για την ανάθεση λειτουργίας των Πίλαρ. Και έχουμε και ένα δεύτερο έργο που θα υπογραφεί με το Λιμενικό Ταμείο την επόμενη εβδομάδα και αφορά την αποκατάσταση της προβλήτας στο λιμάνι στο Βαθύ, για να ομορφύνει το λιμάνι, θα πλακοστρωθεί και να φτιαχτεί, να γίνει πιο λειτουργικό και να μην είναι το σημείο επικίνδυνο».

IMG 20200509 113655IMG 20200509 114235

  • Για την συνεργασία του με τους υπόλοιπους φορείς

«Παίζει ρόλο η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Με καλή συνεργασία μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Και η συνεργασία μας τόσο με τον Δήμαρχο Αργοστολίου και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλο Μιχαλάτο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό και με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο, είναι πάρα πολύ καλή.

Και τα κέρδη από αυτή την συνεργασία θα τα δείτε τα επόμενα χρόνια με τα έργα που σχεδιάζουμε να κάνουμε… Τα έργα στο Λιμάνι του Πίσω Αετού προχωράνε και θα έρθει και πάλι ο Δήμαρχος με τον Αντιπεριφερειάρχη στην Ιθάκη, για να κάτσουμε κάτω και να δούμε όσον αφορά κάποια πράγματα που είδαμε στην πορεία να υλοποιούνται και δεν τα προέβλεπε η μελέτη. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και πλέον ο Δήμος Ιθάκης με την τεχνική υποστήριξη των Δήμων της Κεφαλονιάς να μπορέσουμε εντάξουμε και εμείς έργα σε προγράμματα, γιατί δεν είχαμε δυνατότητα να το κάνουμε. Πρέπει η Κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους Δήμους, γιατί πλέον όλα έχουν πέσει πάνω τους, η Πρόνοια τα Κέντρα Υγείας η Παιδεία έχουν πέσει πάνω στους Δήμους»

IMG 20200509 122204

- Για τον Τουρισμό στο νησί το καλοκαίρι του Κορονοϊού

«Πλέον όλοι οι επαγγελματίες του νησιού ετοιμάζονται και αυτό είναι καλό. Το επόμενο διάστημα θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση θα ανοίξει τις πύλες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, όμως η Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ένα σχέδιο ενημέρωσης προς τους επαγγελματίες, καθώς και σχέδιο αντιμετώπισης ενός υποθετικού κρούσματος. Πρέπει να υπάρξει λοιπόν μια καμπάνια ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης, γιατί όσα μαγαζιά και ανοίξουν αν συμβεί κάποιο ή κάποια κρούσματα θα πρέπει να ξέρουν πως να κινηθούν».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Ιθάκης κ. Στανίτσα

 




00 inkefalonia general ad 300X250