Πρώτες αντιδράσεις στην Κεφαλονιά για την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση της ΕΔΑΚΙ - Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 10:11

Πρώτες αντιδράσεις στην Κεφαλονιά για την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση της ΕΔΑΚΙ - Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου

Η πρόθεση της Κυβέρνηση να καταργήσει την ΕΔΑΚΙ και να κάνει μία εταιρία για όλα τα Επτάνησα με έδρα την Κέρκυρα, όπως είναι φυσιολογικό έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις στην Κεφαλονιά.

Ήδη αύριο έχει προγραμματιστεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ενώ το Inkefalonia.gr επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλα Βαλλιανάτο που έκανε την ακόλουθη δήλωση

H Κεφαλονιά είχε 40 χρόνια την διαδημοτική και είναι το καθαρότερο νησί. Τώρα κάποια άνομα συμφέροντα, θέλουν να περάσουν την διοίκηση της Καθαριότητας στην Κέρκυρα. Είναι ντροπή αυτά που γίνονται και θα πρέπει και ο βουλευτής να πάρει θέση. Όλη η περιουσία της Διαδημοτικής περνάει στην Περιφέρεια. Να μας πουν τι συμφέροντα κρύβονται. Όλοι οι τοπικοί φορείς και όλα τα κόμματα θα πρέπει να πάρουν απόφαση, ώστε να ακυρωθεί αυτό το τερατούργημα. Η Κεφαλονιά, μετά το πρώτο χτύπημα με την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, δέχεται και το δεύτερο μεγάλο χτύπημα με την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ ” ήταν τα λόγια του.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 15ης ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Παρακαλείσθε, λαμβανομένων υπόψη των οριζόμενων στο υπ΄ αριθμ. 18318/13-03-2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-ΙΑΕ) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών & την αριθ. 40/20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ) σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του ,όπου περιγράφονται οι διαδικασίες σύγκλησης των συλλογικών οργάνων για την προστασία και αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως συμμετέχετε στην 15η κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (χρήση της τεχνολογίας του epresence -www.epresence.gov.gr ), την26η Απριλίου 2020 ημέρα Κυριακή από ώρα 10:00 – 14:00 , προκειμένου να συζητηθεί τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του άρθρου 93 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις»

Εισηγητής :Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

2) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του άρθρου 26 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις"

Εισηγητής :Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος</div>

 




00 inkefalonia general ad 300X250