Στην Σερβία βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αργοστολίου (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:48

Στην Σερβία βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αργοστολίου (εικόνες)

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι Αντιδήμαρχοι Διονύσιος Μινέτος και Νικόλαος Κουρκουμέλης, συνοδευόμενοι από τον Επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας κ. Βίκτωρα Ρουχωτά και προσκεκλημένοι από τους Δήμους Σάμπατς και Βοζντοβατς, πραγματοποίησαν τετραήμερη επίσκεψη στη Σερβία. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Σπανός, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης Ανδρέας Παντελειός, ο Ταμίας Γεώργιος Λασκαράτος και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ως ακολούθως:

Στις 19 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμπατς Nemanja Pajic υποδέχθηκε την κεφαλονίτικη αντιπροσωπεία στην αίθουσα υποδοχών του Δήμου και εν συνεχεία ακολούθησε συνάντηση εργασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπηρεσιακοί διευθυντές των Υπηρεσιών Τουρισμού, Χωροταξίας, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Εμπορίου του Δήμου. Οι δύο πλευρές παρουσίασαν τη δομή οργάνωσης και λειτουργίας των Δήμων τους και αντάλλαξαν απόψεις σε κοινά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εν συνεχεία παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην κρατική τηλεόραση Σερβίας και τα τοπικά ΜΜΕ.

Στις 20 Φεβρουαρίου η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δεσπότη του Σάμπατς κ. Λαυρέντιο και εν συνεχεία συναντήθηκε με μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Abrasevic.

Στις 21 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος και ο Πρόξενος έγιναν δεκτοί από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ιβίτσα Ντάτσιτς στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Βελιγράδι. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών καθώς και οι ιδιαίτεροι δεσμοί Κεφαλονιάς – Σερβίας. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τις ενέργειες της Σερβικής κυβέρνησης με στόχο την προσέλκυση επενδυτών και τουριστών στα Ιόνια Νησιά. Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόθεση δημιουργίας Σερβικού Σπιτιού στο Δήμο μας και τον προσκάλεσε να έρθει να επισκεφτεί το νησί μας.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Vlada Ilic με κυρίαρχο θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ Κεφαλονιάς και Σερβίας.

Κατόπιν η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Δήμαρχο του Βοζντοβατς – Βελιγραδίου Aleksander Savic και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Aleksander Mirkovic όπου τονίστηκαν οι φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων μέσα από αμοιβαίες επισκέψεις επιχειρηματιών, πολιτιστικών συλλόγων και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Στις 22 Φεβρουαρίου η αντιπροσωπεία μετέβη στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο περίπτερο Ιονίων Νήσων, του Βελιγραδίου, της Σοκομπάνια και του Σαμπατς. Στην έκθεση ο Δήμαρχος, ο Πρόξενος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων παραχώρησαν συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος και ο Πρόξενος συμμετείχαν στη γνωστή πρωινή εκπομπή Rasenica, όπου μίλησαν για το νησί μας παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί.

 

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

EIKONA 1EIKONA 2EIKONA 3ΕΙΚΟΝΑ 5ΕΙΚΟΝΑ 6