Δήμος Αργοστολίου: «Διευκρινήσεις επί του Προϋπολογισμού»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 13:07

Δήμος Αργοστολίου: «Διευκρινήσεις επί του Προϋπολογισμού»

Σχετικά με έξοδα πληρωμής δημοσιογράφων

Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος σχετικά με έξοδα πληρωμής δημοσιογράφων, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα κατωτέρω:

Ο εν λόγω κωδικός εξόδων αφορά δαπάνες της τουριστικής προβολής του Δήμου Αργοστολίου οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας το οποίο και εγκρίθηκε από την Τουριστική Επιτροπή με την υπ. αρίθμ. 04/2020 απόφασή της.

Ειδικότερα συμπεριλαμβάνει προϋπολογισθέντα έξοδα για γραφεία δημοσίων σχέσεων του εξωτερικού, φιλοξενίες δημοσιογράφων (presstrips) και τουριστικών πρακτόρων (famtrips) και λοιπές υποστηρικτικές, των παραπάνω, ενέργειες δημοσιότητας.

Η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης πρόβλεψης προέκυψε ύστερα από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και εν συνεχεία διαβούλευσης με τους φορείς του τουρισμού του νησιού.

Επίσης η συγκεκριμένη δράση προβολής συμβαδίζει, ως οφείλει, απόλυτα με την εθνική στρατηγική προβολής του ΕΟΤ και το πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι οποίοι έχουν συμπεριλάβει παρόμοιες ενέργειες στο πρόγραμμα τους.

Tέλος θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι όσον αφορά τις δαπάνες που θα προγραμματιστούν για το συγκεκριμένο κωδικό, όπως και για κάθε άλλη δαπάνη του σχεδίου τουριστικής προβολής, οι σχετικές πιστώσεις εγκρίνονται και διατίθενται από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν πάντα τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Τουρισμού.

Εκ του Δήμου