Σταύρος Τραυλός: Ο απολογισμός και οι... επόμενοι στόχοι της Περιφέρειας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 10:15

Σταύρος Τραυλός: Ο απολογισμός και οι... επόμενοι στόχοι της Περιφέρειας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το απομεσήμερο της Δευτέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Ο κ. Τραυλός έκανε έναν απολογισμό της έως τώρα θητείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης , αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια και τους στόχους του για τα νησιά μας, κινούμενος στα ζητήματα, υποδομών, πολιτισμού – αθλητισμού, πολιτικής προστασίας και ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε στην άριστη έως τώρα συνεργασία του με τους 4 δημάρχους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ ξεκίνησε την συνέντευξη τονίζοντας πως 1,6 εκατομμύρια ευρώ από έκπτωτο εργολάβο στην Ιθάκη θα έρθουν στην Περιφέρεια και ένα κομμάτι  από τα χρήματα θα διατεθεί για έργα και στην Ιθάκη.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στον οδικό– άξονα Αργοστολίου - Πόρου και στις προμελέτες που θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Ένα έργο που θα βελτιώσει σαφώς την οδική ασφάλεια σε όσους κινούνται στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο και προβλέπει παράκαμψη μήκους 4,5 χιλιομέτρων μέσα από τα χωριά Μουσάτα, Βλαχάτα, Σιμωτάτα.

Όσον αφορά τα υδατορδρόμια και μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο κ. Τραυλός τόνισε πως τα υδατοδρόμια θα είναι έτοιμα ως τον Ιούνιο του 2020, τονίζοντας μάλιστα πως έχει ήδη πληρωθεί η μελέτη για το Υδατοδρόμιο Αργοστολίου.

Παράλληλα υποστήριξε πως ξεκινάει η επικαιροποίηση της μελέτης για το λιμάνι της Πεσσάδας και θα προχωρήσει η επικαιροποίηση των μελετών στα αλιευτικά καταφύγια στα Ζόλα και την Αγία Πελαγία. Αναφορικά με τα έργα στην Παλική, τόνισε πως προχωράει η εργολαβία «Μαρούλη», όσον αφορά την αποκατάσταση την ζημιών απο τους σεισμούς του 2014 στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ καλή πορεία και εφαρμογή στην Κεφαλονιά του αντικαπνιστικού νόμου, την συνεργασία με την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα για την ανάδειξη του αστεροσκοπείου Εύδοξος στον Αίνο, το Film Office με την ιστορία του υποβρυχίου Περσέας, την μείωση του χρόνου παραλαβής διπλωμάτων οδήγησης από τους 5 μήνες στον 1,5 μήνα.

Στο Αλσος Λαυράγκα και την τροποποίηση μελέτης που χρειάζεται για το ανοικτό θέατρο, τις προτάσεις για νέο γήπεδο τένις στο Αργοστόλι, της προσθήκης νέας πτέρυγας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου, την βελτίωση των ανοικτών γηπέδων στο Αργοστόλι, την ολοκλήρωση του γηπέδου στην Σκάλα.

DSC 0860

«Στόχος μου είναι να δρομολογήσω μεγάλα και σημαντικά έργα και ας τα τελειώσει ο επόμενος» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του!

Αναφορικά με το Νύφι υποστήριξε πως έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλες λεκάνες ανάσχεσης (6 φορές μεγαλύτερες από τις προηγούμενες ) και έχουν κάνει σημαντική δουλειά και έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), ώστε το Νύφι να βγει  ως περιοχή που έχει πληγεί από κατολίσθηση.

Προς μεταφορά το Κοργιαλένειο Μουσείο 

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ακούστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, πως υπάρχει σκέψη το Κοργιαλένειο Μουσείο θα φύγει από εκεί που βρίσκεται τώρα και θα πάει σε άλλο χώρο σαφέστατα καταλληλότερο (είπε πως θα ανακοινώσει τον χώρο ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, που ήταν δική του ιδέα να πάει το Μουσείο εκεί).

Δωρεά της συλλογής Σκλάβου στην Περιφέρεια! 

Κλείνοντας την συνέντευξη, αναφέρθηκε πως θα γίνει δωρεά της οικογένειας του Γλύπτη Σκλάβου της συλλογής του σπουδαίου καλλιτέχνη με την προοπτική να βρεθεί ένας αξιόλογος χώρος για να εκτεθεί η σπουδαία συλλογή.