«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Ζητά την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για αγωνιστικές παρεμβάσεις απέναντι στα προβλήματα του τομέα Υγείας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 11:00

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Ζητά την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για αγωνιστικές παρεμβάσεις απέναντι στα προβλήματα του τομέα Υγείας

Αίτηση  Προς:  την κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου                                                                                                                                                 

Των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης                       κ. Αδαμαντία Καμινάρη

Δαμουλιάνου Θεόδωρου                                                          Κοιν:       κ. Δήμαρχο Ληξουρίου

Καπάτου Βασιλείου                                                                                     κ. Κατσιβέλη Γεώργιο

Μαντζουράτου Δημητρίου

Συνοδινού- Βαλλιάνου Ευάγγελου

Φαρακλού Ευάγγελου

Κυρία Πρόεδρε

Πρόσφατα, στις 11/10/2019, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα των υπηρεσιών  Υγείας στο Δήμο μας και στο Νομό και το Δ.Σ. πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις για δράση.

Από τότε μέχρι σήμερα,

Καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση για να στελεχωθεί το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο με το απαραίτητο μόνιμο Ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσει η παθολογική κλινική . Συγκεκριμένα ο παθολογικός τομέας λειτουργεί με μόνο ένα Γενικό Γιατρό και δύο επισκέπτες για 7 και 3 μέρες αντίστοιχα το μήνα.  

 Καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει ώστε να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα οι εφημερίες . Συγκεκριμένα  οι εφημερίες «βγαίνουν» οριακά και με την προσφορά 10 ημερών εφημερίας το μήνα του νευρολόγου ιατρού του ΠΕΔΥ, που εκτός του ότι εξυπηρετεί τα εξωτερικά ιατρεία στα νευρολογικά περιστατικά, εφημερεύει και σαν γενικός παθολόγος στις εφημερίες ΤΕΠ .

 Καμιά ενέργεια δεν έγινε για να  αλλάξει ο αναχρονιστικός οργανισμός του Νοσοκομείου ώστε να προβλεφθούν ειδικότητες πρώτης γραμμής (καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νευρολόγου κλπ) για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του Μαντζαβινάτειου, αναθεώρησε τον οργανισμό και πρέπει, έστω και η συγκεκριμένη πρόταση, να προωθηθεί από την 6η ΥΠΕ και να εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Καμιά ενέργεια δεν έγινε για να  αλλάξει το αναχρονιστικό καθεστώς της διάθεσης Αγροτικών Ιατρών προς το Μαντζαβινάτειο από το Κ.Υ.Σάμης.

Καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει για να προχωρήσει επιτέλους η επισκευή του Μαντζαβινάτειου.

Καμιά ενέργεια δεν έγινε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για να προωθηθούν λύσεις στα παραπάνω οξυμμένα προβλήματα, παρότι είχε αναλάβει να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (κινητοποίηση του λαού, διαπαραταξιακή επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας κ.α.)

Από τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη άμεσης  συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να προγραμματιστούν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις  εντός του επόμενου 10ημέρου, ώστε να διεκδικήσουμε από όλους τους υπεύθυνους το πλαίσιο των  αιτημάτων που έχουμε ήδη αποφασίσει. Σας καλούμε λοιπόν, να συγκαλέσετε με αποκλειστικό θέμα αυτό, άμεση και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου .

Ληξούρι 22/11/2019                                       Οι    Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Λαϊκής Συσπείρωσης

                                                                           Θ.  Δαμουλιάνος, Β. Καπάτος, Δ.Μαντζουράτος,                                                                                                                          

                                                   Ε.Φαρακλός, Ε. Συνοδιnός - Βαλιάνος Ευάγγελος