Βαγγέλης Λουκέρης: «Με Συριζαϊκή απόφαση, κλείνει το Τ.Η.Μ.Ο. στο Ληξούρι...»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 13:11

Βαγγέλης Λουκέρης: «Με Συριζαϊκή απόφαση, κλείνει το Τ.Η.Μ.Ο. στο Ληξούρι...»

Ο συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ Σπύρος Παγώνης με δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε στις 14 Νοεμβρίου ε.ε. επιχειρεί να απαντήσει στις θέσεις που κατέθεσα δημοσίως για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ στο Ληξούρι.

Δυσχερέστατη η θέση του από τα γεγονότα. Εύλογη λοιπόν η "τρικυμία εν κρανίω" που διαφαίνεται στην απάντηση του, αφού με αυτήν προσπαθεί :

1. να συγκαλύψει γεγονότα που επισυμβαίνουν τώρα εξ αιτίας πολιτικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ,
2. αναμειγνύει χωρίς λόγο τις τοπικές δημοτικές εκλογές στα εκπαιδευτικά θέματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ
3. και θρηνεί για τις ανεκπλήρωτες όπως ομολογεί εκπαιδευτικές προτάσεις του στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά πασπαλισμένες με λίγη ή πολύ Νέα Δημοκρατία για να τα μπαλώσει.

Επιβεβλημένη λοιπόν η απάντηση.

Αναλυτική γιατί την χρειάζεται!!!

Αγαπητέ κ Συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Με ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ απόφαση, κλείνει το ΤΗΜΟ στο Ληξουρι αργά βασανιστικά και άδικα.

Αργά και βασανιστικά γιατί το Τμήμα Ήχου θα λειτουργεί για τρία τουλάχιστον ακόμη χρόνια στο Ληξουρι.

Άδικα γιατί με κόπους και βάσανα από το 2000 μέχρι σήμερα, στα οποία ελάχιστα η καθόλου δεν συμμετείχε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑΣ ούτε εσείς ο ίδιος, το ΤΗΜΟ είχε πλέον καταξιωθεί και καθιερωθεί γεγονός για το οποίο συμφωνείτε και εσείς.

Μας λέει ο κ Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήθελαν την παραμονή του ΤΗΜΟ στο Ληξουρι ούτε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ούτε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Εμείς τον ρωτάμε.

Η, διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων τι έπραξε για να προστατεύσει το ΤΗΜΟ;;;

Αν είχατε διαβιβάσει τέτοια επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είμαστε βέβαιοι ότι η τελευταία διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα έβαζε νερό στο κρασί της και θα κρατούσε το ΤΗΜΟ στο Ληξούρι.
ΟΜΩΣ τέτοια κυβερνητική εντολή εκ μέρους του κ Γαβρόγλου δεν ήλθε ποτέ γιατί δεν το προσπαθήσατε.

Αλλά και ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Περιφερειάρχης, με την ισχύ και το κύρος της θεσμικής του θέσης, άσκησε πραγματικά όση πίεση μπορούσε να ασκήσει προς την κατεύθυνση παραμονής του ΤΗΜΟ στο Ληξούρι…;
Είχατε λοιπόν τους ανθρώπους, είχατε τα εργαλεία, είχατε και τα επιχειρήματα και δεν τα χρησιμοποιήσατε!!!

ΕΣΕΙΣ οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λοιπόν κλείσατε το ΤΗΜΟ στο Ληξούρι.

Ενα Τμήμα με δυναμική και ανοδική πορεία 20 χρόνων, για να ανοίξετε στην θέση του ένα άλλο, εν μία νυκτί και χωρίς καμία προεργασία για την λειτουργία του, χωρίς καμία εγγύηση για την επιτυχία του και με πολλούς να αμφισβητούν από την αρχή και δικαιολογημένα την βιωσιμότητά του και τον ρόλο του.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέστειλε την λειτουργία ενός Πανεπιστημιακού τμήματος (της ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ) αποκλειστικά προσωπικής επιλογής του κ Γαβρόγλου χωρίς καμία εισήγηση επ’ αυτού ούτε από την επιτροπή για την συνένωση ΤΕΙ - ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ούτε και από το περιφερειακό συμβούλιο.

Η διάφορα μεταξύ αυτών των δύο αποφάσεων είναι συντριπτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κ Συντονιστή.

Εμείς θα αγωνιστούμε να μην κλείσει το ΤΗΜΟ και μαξιμαλιστικά θα ζητήσουμε και την παραμονή του ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ στο Ληξούρι σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου Ληξουρίου ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ και η πλειοψηφία αποδέχτηκε.

Και για να μην εκτίθεσθε κ συντονιστή, σας γνωρίζουμε ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύθηκε στο Ληξούρι το 2003, μετά από αγώνα της Δημοτικής Αρχής του Βασίλη Ρουχωτά, με υπουργό παιδείας τον κ Ευθυμίου και όχι από τον αείμνηστο Γερ. Αρσένη

Δεν γνωρίζατε αυτήν την "λεπτομέρεια" κύριε συντονιστή γιατί όλα αυτά τα χρόνια απείχες εκκωφαντικά ακόμη και ως άτομο από τα προβλήματα του ΤΕΙ.
Δεν σας θυμόμαστε ούτε ως ΣΥΡΙΖΑΙΟ ούτε ως πολίτη στα θυελλώδη δημοτικά συμβούλια του Δήμου Παλικής τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του έτους 2003 τότε που εμείς παλεύαμε για το ΤΗΜΟ.
Και είμαστε ΕΜΕΙΣ που ως Δημοτική Αρχή το 2003 ολοκληρώσαμε εντός τριμήνου το στούντιο ηχοληψίας του ΤΗΜΟ που ανερυθρίαστα το προβάλετε ως υποδομή του ανύπαρκτου τμήματος ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

Και δεν σας ενθυμούμεθα στο Νομαρχιακό συμβούλιο της 18ης Ιουνίου 2003 που ενώ εμείς ζητούσαμε την λειτουργία και δεύτερου τμήματος ΤΕΙ στο Ληξούρι εσείς μας περιγελούσατε.
Θα σου επαναλάβουμε όμως για μια ακόμη φορά, ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή το 2003 πετύχαμε την λειτουργία του δεύτερου τμήματος ΤΕΙ στο Ληξούρι.
Αυτοί είμαστε τότε.
Αυτοί είσθε σήμερα.

Όσον αφορά τις σκέψεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σας , όπως άλλωστε το ομολογείτε, για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ληξουρι εμείς τι να πούμε.
Συνεχίστε να ονειρεύεστε, δεν κοστίζει τίποτε.

Και επειδή αναφερθήκατε και στις Δημοτικές εκλογές θα σας θυμίσουμε.

Εμείς ως τοπική ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δημοσίως σταθήκαμε δίπλα σας στην προσπάθεια για την δημιουργία του Δήμου Παλικής την οποία όλοι επιζητούσαμε και εσείς κατά κόρον είχατε υποσχεθεί.
Εσείς μας ζητήσατε να βοηθήσουμε για την αποφυγή αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κατά την ψηφοφορία του θέματος των Δήμων στην Βουλή.

Και δεν υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία αν σας λέει κάτι.

Θυμηθείτε με ποιους υπουργούς ή άλλους υψηλά ιστάμενους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνήσαμε, μέσω κινητών τηλεφώνων που εσείς μας διαβιβάσετε, στην αγωνιώδη προσπάθειά σας να ψηφιστεί η διάσπαση των Δήμων για να μην γίνετε περίγελως ως νομαρχιακή οργάνωση σε αντίθετη περίπτωση.

Θυμηθείτε ποιοι επισκέφτηκαν ποιους και που παραμονές των δημοτικών εκλογών.
Επομένως το ποιος παρακάλεσε ποιόν στις Δημοτικές εκλογές δεν σας συμφέρει να το προσεπικαλείσθε.

Και εις επίρρωσιν των ανωτέρω να σας θυμίσουμε ότι ως κυβερνητικό κόμμα δεν διεκδικήσατε τον Δήμο Ληξουρίου, και με δική σας προσωπική ευθύνη, η εκλογή δημάρχου στο Ληξουρι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε ιλαροτραγωδία εκθέτοντάς σας μάλιστα ανεπανόρθωτα στα μάτια νεου και αξιόλογου συμπολίτη μας τον οποίο χρησιμοποιήσατε, ακριβώς για να κρύψετε την προσωπική σας παταγώδη αποτυχία στις Δημοτικές εκλογές.

Βαγγέλης Λουκέρης

τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δημοτικός Σύμβουλος