H αντιπεριφέρεια για την συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:25

H αντιπεριφέρεια για την συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Λυκείου

Την Παρασκευή το απόγευμα (16 Νοεμβρίου 2012) ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής παραβρέθηκε στην συγκέντρωση - κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, με θέμα την ανέγερση του Νέου Ενιαίου Λυκείου Αργοστολίου. Στην συγκέντρωση αυτή παρευρίσκοντο πολλά Συμβούλια Γονέων και Σύλλογοι Καθηγητών από όλα τα σχολεία του Αργοστολίου, μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, καθηγητές και πολλοί γονείς και μαθητές του 2ου Λυκείου με το προεδρείο τους.

Σε ένα πολύ καλό κλίμα έγινε μια ενημερωτική συζήτηση, η οποία όμως δεν είχε συγκεκριμένα στοιχεία και στόχους.
Εφόσον έλαβε το λόγο ο κ. Σ. Κουρής, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά όλους τους παρευρισκομένους ότι θέληση του κ. Περιφερειάρχη και του ιδίου είναι το Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Εν συνεχεία την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου το γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, η Βουλευτής του Νομού κ. Α. Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δ. Μαντζουράτος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕΚΙ και πολλοί γονείς και μαθητές.
Τέθηκε από τους παρευρισκόμενους η αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου σχολείου και η αμφιβολία τους για όσα λέγονται κατά καιρούς από τους πολιτικούς.

Ο κ. Σ. Κουρής ενημερώνοντας την αντιπροσωπεία τους είπε ότι από το 2011 παρακολουθείται από την Περιφερειακή Αρχή η εξέλιξη της μελέτης μέσω του Ο.Σ.Κ. ΑΕ και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάστηκαν για την ωρίμανσή της:

Α. Μεταβίβαση του οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ. ΑΕ με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου.
Β. Άμεση παρέμβασή μας για έκδοση της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία.
Γ. Παρακολούθηση του φακέλου του έργου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας για τυχόν παραλήψεις σε τεχνικά θέματα.

Η μελέτη κατατέθηκε στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τον Αύγουστο του 2012, σε συνεννόηση με τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Σ.Κ. κ. Λ. Θεοτοκάτο και από τότε η εξέταση του φακέλου παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Διαχειριστικής Αρχής κ. Π. Οικονόμου.

Το Ενιαίο Λύκειο Αργοστολίου είναι ένα έργο πνοής για την πόλη του Αργοστολίου και τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Σ. Σπύρου σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τους παρευρισκόμενους, επανέλαβε την πρόθεση του για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου το κτήριο του σχολείου να έχει ετοιμότητα προς ένταξη και δημοπράτηση, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης πιστεύουν ότι θα λύσει αρκετά από τα προβλήματα αιθουσών για την στέγαση των λυκείων της πόλης και θεωρούν επιβεβλημένο καθήκον τους να παραδώσουν ένα τέτοιο σχολείο στην κοινωνία της πόλεως του Αργοστολίου.
Σχετικά με τα άλλα θέματα παιδείας που τέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει η σχετική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες για επισκευή και ανέγερση σχολείων, η οποία έχει μεταβιβασθεί στους Δήμους.

Ο ομιλητής ευελπιστεί ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς θα φροντίσει για την μελέτη και προώθηση των δυο σχολικών συγκροτημάτων που χρειάζεται το νησί μας: Το Ενιαίο Λύκειο Ληξουρίου και το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Πόρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας είναι έτοιμη να συνδράμει με τις υπηρεσίες της και την τεχνογνωσία της προς κάθε τέτοια κατεύθυνση.
Κλείνοντας διαβεβαίωσε τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, γίνεται ότι είναι εφικτά δυνατόν για την ένταξη και υλοποίηση μεγάλων έργων στα νησιά μας.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250