«Για την επόμενη μέρα»: Σχετικά με το κάλεσμα για συνεργασία του Δημάρχου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 09:45

«Για την επόμενη μέρα»: Σχετικά με το κάλεσμα για συνεργασία του Δημάρχου

Απάντηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» στο κάλεσμα για συνεργασία του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου

Αγαπητέ Δήμαρχε

σε  όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και απο την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος διακηρύξαμε σταθερά την προγραμματική θέση μας ότι: «Η συνεργασία των παρατάξεων είναι το κλειδί στην διακυβέρνηση και τη λειτουργία του Δήμου. Όσο πιο γρήγορα κατανοηθεί απ’όλους ο μονόδρομος της συνεργασίας για τη λειτουργία του Δήμου τόσο το καλλίτερο».

Ήδη διανύουμε το δεύτερο μήνα λειτουργίας του Δήμου και μπορούμε να δούμε γεγονότα συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων (σύνθεση επιτροπών, κανονισμός λειτουργίας) αποδεικνύοντας πως η αναλογική συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για συγκλίσεις και συνεργασίες, όπως απαιτεί η απλή αναλογική και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εκ προοιμίου τροχοπέδη για την κυβερνησιμότητα του Δήμου όπως κινδυνολογούσαν τα κατεστημένα της αυτοδιοίκησης. 

Ως συνέπεια των παραπάνω, η πρόθεση σας για «ευρύ μέτωπο συνεννόησης και συνεργασίας», όπως διατυπώθηκε στις επιστολές προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων, μας βρίσκει καταρχήν σύμφωνους, θεωρώντας ότι εκφράζει την απαίτηση των πολιτών να στηθεί επιτυχημένα και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Δήμος Αργοστολίου, όπως και ότι προοιωνίζεται ο θεσμικός μονόδρομος της συνεργασίας να γίνει με προγραμματική σύγκλιση, διαπαραταξιακή συναίνεση και συνεργασία.

Φυσικά κρατάμε απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση….και όχι μόνο γιατί ορίζεται από το νόμο.

Με εκτίμηση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «για την επόμενη μέρα»

Μάκης Φόρτες

Σπύρος Πεφάνης

Αργύρης Γαβριελάτος